Пътното платно остава оптимално осветено - независимо от насрещния трафик.

Случвало ли ви се е да бъдете заслепени от дългите светлини на идващ срещу вас автомобил? В такива случаи за кратко не виждате почти нищо, защото зрението не може да се адаптира толкова бързо от тъмно към свръхосветено. Предлаганото като опция автоматично управление на дългите светлини "Dynamic Light Assist" ви освобождава от ангажимента да превключвате между къси и дълги светлини. Защото при тъмнина и скорост над 60 км/ч дългите светлини се активират автоматично, а в рамките на възможностите на системата се прави необходимото, за да не се заслепяват останалите участници в движението. По този начин вие можете да шофирате постоянно на дълги светлини и да имате оптимално осветяване на пространството пред автомобила, без да заслепявате останалите на пътя.

Това е възможно благодарение на камерата, интегрирана във вътрешното огледало за задно виждане. Тя разпознава останалите участници в движението на пътя и предава информацията за тях към системата. На основата на тази информация определени сегменти в светлините биват временно потъмнени, за да се предотврати заслепяване.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип