Така Вашият Golf R Variant помага при смяна на лентата и излизане от паркомясто.

Когато отзад Ви застига автомобил, който не може да видите нито в централното, нито в страничните огледала, става дума за мъртвата точка в зрителното Ви поле. Затова при смяна на лентата доброто старо поглеждане през рамо винаги е препоръчително, но сега в допълнение вече има "Blind Spot" сензор. При скорост на движение над 15 км/ч той Ви предупреждава посредством LED индикатор в съответното странично огледало на Вашия Golf R Variant. Ако въпреки това включите мигача, светлината започва да примигва по-ярко и по-бързо, като по този начин насочва вниманието Ви към автомобила в мъртвата точка.

В комбинация с асистента за спазване на лентата за движение "Lane Assist" сензорът "Blind Spot" може в рамките на възможностите на системата дори да предупреди за смяна на пътната лента чрез коригираща намеса в управлението. Тази функционалност е възможна благодарение на съответния асистент за спазване на пътната лента. Той може да Ви предупреди за нежелано напускане на пътната лента, ако при по-продължително пътуване например, концентрацията Ви отслабне.

От друга страна, асистентът за излизане от паркомясто Ви подпомага в рамките на възможностите на системата при излизане назад от паркомясто. Чрез сензори в задната броня системата следи за напречно движение зад автомобила. Ако странично се приближава друг автомобил, колоездач или пешеходец, системата предупреждава с звуков сигнал и индикация на дисплея на инфотейнмънт системата. Не реагирате ли своевременно, системата е в състояние да предизвика автоматично спиране на автомобила, с което да намали тежестта на инцидента, а в идеалния случай дори да го предотврати.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Golf R Variant.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип