Така Вашият Polo помага при смяна на лентата и излизане от паркомясто.

Blind Spot

Всеки автокурсист го учи: погледа през рамо, с който разпознавате автомобили в мъртвата точка. Сега по желание с Polo водачът може да получи и сензора "Blind Spot". Щом като друг автомобил се намира в мъртвата точка, Вие получавате указание чрез LED индикатор на външното огледало за потенциална опасност.¹ Ако въпреки това задействате мигача, съответната LED лампа в стъклото на огледалото започва да мига и насочва вниманието към опасността. Опционалният сензор "Blind Spot" функционира при скорост над 15 км/ч и се предлага в комбинация с асистента за излизане от паркомясто.

Асистентът за излизане от паркомясто подпомага при излизане от паркомясто на заден ход.¹ Чрез сензорите в задната броня системата наблюдава пресичащия трафик зад автомобила. При критично приближаване на друг автомобил предупреждава звуков сигнал и индикатор на дисплея на радиото или на навигационната система. Ако не реагирате системата може при непосредствена опасност от сблъсък чрез намеса в спирачките да намали последствията при евентуален инцидент или в идеалния случай дори да го предотврати.

Дръжте трафика на разстояние.

Adaptive Cruise Control

Най-вече при голям трафик трябва постоянно да реагирате на другите водачи. Тук Ви помага опционалното автоматично регулиране на дистанцията АСС. То Ви помага да шофирате по-комфортно, като поддържа желаната скорост и разстоянието от автомобила пред Вас.¹ Напълно автоматично. При активиране с бутон радарен сензор в предната част на автомобила измерва разстоянието до трафика отпред. Ако дистанцията е по-малка или по-голяма, системата самостоятелно спира или ускорява. В комбинация с опционалната скоростна кутия с двоен съединител DSG автомобилът може дори автоматично да спре изцяло. За деактивиране на системата е достатъчно натискане на педала на спирачката или бутона на мултифункционалния волан.

Polo се съобразява с Вашето темпо.

Темпомат

На дълги пътувания, например по магистрала, кракът върху педала на газта свата все по-тежък и тежък. Тук устройството за регулиране на скоростта може целенасочено да Ви улесни. Когато достигнете желаната скорост, активирайте системата и темпото се поддържа автоматично. Махнете крака от газта, отпуснете го. В зависимост от наклоните и изкачванията се движите толкова бързо, колкото сте задали. Интегрираният ограничител на скоростта функционира също толкова просто, както и ясно: Вие задавате максималната скорост, а системата ограничава притока на гориво към двигателя². Така, например, може по-лесно да се поддържа ограничението на скоростта в населени места. Ограничителят на скоростта се предлага серийно още в базовото оборудване. За базовото оборудване и Comfortline системата за регулиране на скоростта е опционална.

За да не Ви завладее умората.

Функция за разпознаване на признаци на умора

Представете си по време на по-дълго пътуване по прав, монотонен участък Вие бавно се изморявате. Държите волана здраво и управлявате рязко. Системата за разпознаване на умора регистрира това нетипично поведение и реагира веднага.¹ Прозвучава акустичен сигнал, а указание на мултифункционалния централен дисплей Ви съветва да направите почивка.
Системата за разпознаване на умора Ви насърчава в истинския смисъл на думата, отпочинали след почивка, да продължите да шофирате, за да стигнете безопасно вкъщи. В Polo GTI тя е серийна.

В рамките на ограниченията на системата.

Изкачванията и наклоните могат да доведат до надвишаване на зададената максимална скорост.

Изобразени са отчасти специални оборудвания срещу доплащане. Примерни снимки. Оферти само от участващите партньори на VW. До изчерпване на количествата. Данните съответстват на наличната към момента на печат информация. Запазено право на грешки и промени. Преди сключване на договора следва да се информирате за точния обем на оборудване и серийно оборудване, както и за цената на автомобила. Показаните в това представяне автомобили могат в отделни детайли да се различават от предлаганите на нашия пазар модели. Изобразени са частично специални оборудвания срещу доплащане. Всички цени са незадължителни, некартелирани ориентировъчни цени с вкл. данък върху нормативния разход на гориво (NoVA), 20% ДДС, транспортни разходи и при спазването на отстъпките и надценките на данъка върху нормативния разход за гориво съгласно член 6 от Закона за данъка върху нормативния разход за гориво (NoVAG). За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип