Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Предшествен модел Tiguan (2016)

Новият Tiguan

По-мощен, по-комфортен и по-свързан от всякога, новият Tiguan показва какво е създал. Интелигентните технологии му дават изключителни възможности. Като динамичен SUV, той предефинира какво е възможно.

За всякакви приключения

Независимо дали Ви привличат усамотените планински маршрути, или булевардите на метрополисите: Tiguan е готов за почти всяко приключение. А благодарение на богатото си оборудване той превръща всяко пътуване в удоволствие от шофирането.

Tiguan Sky

Небесни гледки. Панорамния покрив e стандарт.

В допълнение към върховото оборудване Tiguan Sky предлага преди всичко още нещо: безкраен изглед нагоре и напълно ново усещане за пространство. Това се осигурява от големия панорамен отварящ се/плъзгащ се покрив. Допълнителен комфорт и безопасност осигуряват, наред с другото, стандартно монтираните LED фарове и автоматичният контрол на дистанцията ACC.

Панорамен покрив Небесни гледки.

Стандартният панорамен отварящ се/плъзгащ се покрив с големи размери осигурява приятна светлинна атмосфера и безпрепятствена гледка към небето. Предният стъклен елемент може да се отваря, повдига и спуска електрически.

Keyless Access Безключово отваряне на Вашия Tiguan.

Спестете си търсенето на ключа за колата и просто го оставете в джоба си. Тъй като със стандартната система за заключване и стартиране "Keyless Access" е необходимо само да носите ключа за автомобила със себе си. От разстояние около 1,5 метра ключът се разпознава от системата и вратите и задната врата се отключват веднага щом отворите някоя от предните врати с едно движение на ръката си. След като влезете в автомобила, просто натиснете бутона за стартиране на двигателя и сте готови да потеглите.

LED фарове Осигурете повече видимост и предизвикайте вълнение.

Иновативният дизайн придава на Tiguan Sky неповторимо присъствие - това е ясно изразено и в забележително оформените предни LED фарове, които се монтират серийно.

Дизайн

Очаква Ви неочакваното.

Благодарение на превъзходните си характеристики на шофиране и усъвършенстваните системи Tiguan не само открива нови преживявания. Той самият е такъв. Дизайнът, например, разкрива неговия нов, зрял и елегантен външен вид. Позволете на погледа Ви да бъде воден от поразителните детайли на екстериора му. Но това не е всичко. Вътре открийте много други изключителни дизайнерски елементи даващи още по-голям блясък на висококачествения му интериор.

Екстериорен дизайн

Просто усещате кога е време за промяна.

Привлекателността на новото оказва ли влияние и върху Вас? Tiguan определено прави впечатление. Не само от пръв поглед.

Интериорен дизайн

Има места, на които човек винаги обича да се връща.

Имате ли и Вие свои любими места? Със сигурност ще искате да прекарате повече време в компанията на Tiguan. Благодарение на внимателно съгласуваните материали и ясния дизайнерски почерк той веднага създава атмосфера за добро настроение. 

Панорамен покрив

Повече свобода. Във всяка посока.

Опционалният панорамен покрив осигурява приятна светлинна атмосфера и безпрепятствена гледка към небето. Предният стъклен елемент може да се отваря, повдига и спуска електрически.

LED-технология

Осигурете си по-голяма видимост.

Иновативният дизайн превръща Tiguan в неповторимо присъствие - това е ясно изразено и в забележително оформените опционални LED предни и задни светлини. А благодарение на опционалния "Динамичен светлинен асистент" единственото нещо, което привлича погледите на насрещното движение, дори и на дълги светлини, е атрактивният дизайн.

Джанти

Дизайн, който бие на очи.

Tiguan предлага множество необикновени дизайнерски решения. Четири от тях са джантите му. Те се вписват перфектно в дизайна и оформят характера му от спортно-динамичен до стилно-елегантен характер.

Открийте някои от акцентите на Tiguan.

Опционално Tiguan R-Line оборудване

Като SUV, Tiguan вече носи спортните си стремежи в гените си. Поставете нови стандарти с пакетите R-Line.

R-Line "Екстериор & Интериор"

Поставете забележителен акцент на Вашия Tiguan.

Поставете нови стандарти за Вашия Tiguan по отношение на дизайна и спортния стил: С опционалния пакет R-Line "Екстериор и Интериор" може да направите силно впечатление отвън и отвътре.

R-Line "Екстериор"

Първото впечатление е важно с опционалният екстериорен пакет R-Line.

С пакета R-Line "Екстериор" можете да се погрижите за динамичен екстериор. Оборудването включва всички екстериорни акценти на пакета R-Line. Можете също така да изберете 20-инчовите алуминиеви джанти Suzuka.

R-Line "Black Style"

Точно в целта: пакетът R-Line "Black Style".

Придайте на своя Tiguan уникален външен вид с опционалните пакети R-Line "Black Style". Направете трайно впечатление, докато шофирате, с отличителни, стилни акценти в изразително черно.

Асистиращи системи

Оборудван с интелигентни технологии и опционални системи за подпомагане на водача за избягване на произшествия, Tiguan Ви подкрепя дори в критични ситуации на пътя. За уверено и сигурно шофиране.

Асистиращи системи

Trailer Assist

Назад към прегледа

Безпроблемно паркиране. Напълно възможно и с по-голямо ремарке.

Когато маневрирате с ремарке, автомобилът може да управлява вместо Вас. Опционалният асистент за маневриране с ремарке "Trailer Assist" отнема много от движението от ръцете Ви.

Area View

Назад към прегледа

Предвидливи. Във всяка посока.

Когато паркирате в оживен градски център или маневрирате в пресечена местност - не би ли било хубаво в такива неясни ситуации да можете да обхванете с един поглед Вашия автомобила? Опционалната функция Area View с нейните четири камери прави това възможно.

Lane Assist

Назад към прегледа

Винаги праволинеен. Също и на пътя.

Монотонните пътни участъци, стесняващите се ленти и тесните селски пътища могат да отслабят концентрацията Ви по време на по-дълги пътувания. Ето защо асистентът за движение в лентата Ви помага да преценявате по-добре тези ситуации при шофиране, както и да минимизирате рисковете.

Dynamic Light Assist

Назад към прегледа

Светли моменти. Дори когато навън е тъмно.

През нощта дългите светлини осигуряват по-добра видимост. Но включването и изключването им е досадно. Ето защо "Динамичният асистент за светлини" автоматично регулира силата и яркостта на Вашите светлини.

Асистент за паркиране

Назад към прегледа

С едно натискане на копчето Tiguan сам се паркира.

Tiguan не само Ви води до целта, но и Ви насочва към нея. Опционалният асистент за паркиране "Park Assist" измерва двете страни на пътя, докато преминавате покрай него. Ако открие подходящо място, той автоматично Ви насочва към място за паркиране надлъжно или напречно.

Асистент за задръствания

Назад към прегледа

Осигурява спокойствие напълно автоматично. Дори в задръстване.

Повече комфорт, дори в задръствания. Асистентът за движение в задръстване позволява комфортно следване в ситуации на задръстване и помага да се избегнат типични инциденти предизвикани от разсеяност на водача. Системата поддържа автомобила в неговата лента и автоматично управлява педала на газта и спирачката.

Комфорт

Със своя просторен интериор и редица асистенти за удобство, Tiguan прави Вашето пътуване колкото се може по-приятно.

Багажник с функция „Easy Open“
DYNAUDIO Excite Surround
Седалка ergoActive
Active Info Display
Head-up дисплей
Багажник с функция „Easy Open“
DYNAUDIO Excite Surround
Седалка ergoActive
Active Info Display
Head-up дисплей

Багажно отделение с функция „Easy Open“
Лесно отваряне. Лесно затваряне.

Чрез функцията "Easy Open" спокойното пътуване започва още преди да потеглите. Приберете тежкия багаж в багажника, без да търсите ключа: леко движение с крака под задната част на автомобила е достатъчно и задният капак се отваря. Затваря се по същия лесен начин: просто натиснете бутона от вътрешната страна. Задният капак се затваря едва когато се отдалечите с ключа от задната част на автомобила или след 20 секунди.

DYNAUDIO Excite Surround
За да усещате перфектно не само автомобила, но и звуците.

Можете ли да си представите, музиката в колата да звучи по-добре, отколкото Вашата Hi-Fi-уредба? Предлаганата като опция озвучителна система "DYNAUDIO Excite Surround" е съгласувана с пространствената акустика на автомобила и Ви осигурява звук, който не сте и очаквали - дори и да сте свикнали на висок клас звук.

ergoActive седалка
Пътят пред очите. Удобство на гърба.

Предлаганата като опция ergoActive седалка със знак AGR се грижи за оптимален комфорт и разтоварване на гръбначния стълб по време на път. Освен регулирането на седалката по наклон и по дълбочина, тя разполага и с електрическа четирипосочна лумбална опора с масажна функция.

Active Info Display
Настройва се. Специално към Вас.

Оборотомер, скоростомер, километраж - с предлагания като опция Active Info Display винаги имате поглед върху тези и много други данни. Най-приятното: можете да разположите в центъра информацията, която в момента е най-важна за Вас.

Head-up дисплей
Всичко под контрол. Целта пред очите.

Винаги информирани, никога разсеяни: с натискането на бутон от арматурното табло излиза предлаганият като опция Head-up дисплей и дава цялата важна информация, като напр. скорост, навигационни данни и пътни знаци, директно в полезрението на водача.

Технология

Модерната технология на двигателя във Вашия Tiguan се характеризира с икономичност, теглителна сила и производителност. Ако обичате да сте много на път, но искате да държите разхода на гориво под око.

Избор на профил на шофиране.

Винаги здраво стъпили, независимо от почвата под краката.

С тази опционална функция винаги избирате подходящия профил на шофиране: Normal, Eco, Sport, Comfort или Individual. Съгласуването на двигателя и скоростната кутия, както и поведението на определени асистиращи системи се напасват към условията.

4MOTION

Не губете сцепление с пътя.

Не искате да се лишите от отлично сцепление на мокра и неравна настилка? Благодарение на предлаганото като опция постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION това е възможно почти навсякъде.

Двигатели

Повече ефективност.

Всички възможни задвижвания за Tiguan се отличават с висока ефективност и ежедневна практичност.

4MOTION Active Control

Настроен.

Независимо дали се движите по бързи пътища или заснежени отсечки - с предлагания като опция 4MOTION Active Control разполагате с различни, адаптирани профили на шофиране.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип