Повече ефективност.

Двигатели.

Tiguan Allspace с 6 предавки и 1,4 л бензинов двигател (разход на гориво, л/100 км: в града 7,2 /, извън града 5,4 / комбиниран 6,1; комбинирани емисии CO₂ гр/км: 137; клас на енергийна ефективност: B¹ работи с TSI технология и е особено ефективен благодарение на комбинацията от директно впръскване на горивото и интелигентно принудително пълнене с компресор. TDI двигателите с Common-Rail технология впечатляват с икономичност и мощна тяга. Чрез сгъстяването на въздух с помощта на турбокомпресор се постига не само по-висока мощност, но и се пести енергия. Например за Tiguan Allspace Highline може да поръчате TDI агрегат с мощност 176 kW (240 к.с.), (разход на гориво, л/100 км: в града 7,7 /, извън града 5,8 / комбиниран 6,5; комбинирани емисии CO₂ гр/км: 170; клас на енергийна ефективност: C¹ за особено впечатляващи динамични показатели. В съчетание с постоянното задвижване на четирите колела 4MOTION двигателят предлага оптимизирано сцепление на различни видове настилки. Освен това, благодарение на използваните от технологията BlueMotion мерки, пестите гориво, без да се лишавате от динамиката. Към тях, между другото, спадат рекуперацията на спирачна енергия и системата старт-стоп.

Посочените стойности са получени по метода на измерване, предвиден в закона. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от офертата, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво/електроенергия и емисиите на CO₂ на автомобила зависят не само от ефективното използване на горивото/ енергийното съдържание на акумулаторната батерия, а също и от стила на шофиране и други фактори, несвързани с техниката (напр. условия на околната среда). Допълнително оборудване и аксесоари (прикачени части, гуми и т.н.) могат да променят важни параметри на автомобила, например тегло, съпротивление при търкаляне и аеродинамика, а в комбинация с климатичните и транспортни условия могат да повлияят върху разхода на гориво и динамичните показатели. Данните за разхода на гориво и емисиите на CO₂ важат в зависимост от размера на гумите и опционалното специално оборудване. Указание съгласно Директива 1999/94/ЕО във валидната понастоящем редакция: допълнителна информация относно официалния разход на гориво и официалните специфични емисии на CO₂ на нови пътнически автомобили може да се намери в "Справочник с данни за разхода на гориво и за емисиите на въглероден двуокис за нови пътнически автомобили", свободно достъпен във всички пунктове за продажба или в Комисията за защита на потребителите (КЗП). Класовете на енергийна ефективност оценяват автомобилите посредством емисиите на CO₂, като се взима предвид теглото на празния автомобил. Автомобили, които отговарят на средната стойност, се класифицират с D. Автомобили, които са под текущата средна стойност, се класифицират с A+, A, B или C. Автомобили, които са над средната стойност, се описват с E, F или G.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Повече място за приключения. Tiguan Allspace (2017)

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип