Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Tiguan Allspace

Изображенията показват допълнително оборудване.

Цена от (с ДДС)
71.763,-
Мощност на двигателя (к.с.)
150 - 245
к.с.
Разход на гориво
5,7 - 8,7
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 198
г/км

Ready like you

Дълго междуосно разстояние, 7 места по избор и до 2,5 тона прикачен товар. Новият Tiguan Allspace позволява живот в обширни измерения. За тези, които искат да извлекат максимума от всеки ден.

Новият Tiguan Allspace има много акценти. Тук ви предлагаме преглед на три от тях:

Вътрешен обем

Място за всичко на борда

Още акценти от Комфорт

IQ.DRIVE Travel Assist

Шофиране от ново поколение

Още за IQ.DRIVE

IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини

За динамично излъчване без заслепяване.

Още Дизайн акценти

Дизайн

Екстериор

Самоуверен дизайн до най-малкия детайл

Новият Tiguan Allspace има подчертано стилно излъчване: още предната част с характерна радиаторна решетка и елегантна графика на светлините подчертава по недвусмислен начин неговото премиум-излъчване. Всеки от наличните варианти за колелата подчертава спортното представяне на задвижването, докато линията на обзавеждане Elegance с тъмночервени LED-задни светлини и рефлекторна лента допълнително подсилва излъчването на атлетичната задна част. Общото впечатление, което оставя новият Tiguan Allspace се доминира от неговия силно изразен SUV-характер, така че моделът с гордост носи надписите "Tiguan" и "Allspace" на задния си капак.

IQ.LIGHT - LED-Matrix-светлини

За динамично излъчване без заслепяване

Новият Tiguan Allspace се представя в целия си блясък. За целта се грижат опционалните IQ.LIGHT - LED Matrix-светлини. Те са снабдени с функция за осветяване на завои и разполагат с технология за динамично управление на дългите светлини "Dynamic Light Assist": благодарение на тази функция в зависимост от моментната ситуация отделни LED-сегменти могат да се включват или деактивират. По този начин не само вие шофирате по-спокойно, но не заслепявате и останалите участници в движението. Също част от пакета: LED-задните светлини с интегрирани динамични мигачи, които с помощта на плавно светлинно движение указват посоката на завиване.

Колела

Изглежда добре за вас: гамата от колела

С коя комбинация от джанти и гуми ще изглежда най-добре вашият Tiguan, е изцяло въпрос на вкус. Как ви допадат например 20-цоловите алуминиеви джанти "Misano"1)?  Ние сме напълно сигурни, че ще откриете най-правилния избор за вас.

Научете повече

Интериор

Дигитален и комфортен

Изчистени форми, висококачествени декори, изобилие от простор - в новия Tiguan Allspace свободното пространство може не само да бъде видяно, но и почувствано. Например когато заемете място на удобните комфортни седалки и поемете волана в ръцете си. При поглед към таблото ведната се вижда, че автомобилът е в дигиталната ера. Тук доминират екрани с висока резолюция и сензорни повърхности, например за управление на климатичната инсталация "Air Care Climatronic". За смяна на радиостанцията или за въвеждане на нова цел в навигационната система вече не е необходимо дори да използвате ръцете си - благодарение на предлаганото като опция гласово управление е достатъчно просто да изречете желанието си на глас. 

Амбиентно осветление

Създайте повече настроение

Многоцветното амбиентно осветление представя Tiguan Allspace 2) в нова светлина. Интериорът може да бъде дискретно осветен в общо 30 цвята. Така можете да постигате по-студена или по-топла атмосфера, която да приляга например на един ярко освенет метрополис или пък на спокойното пътуване през тъмната част от денонощието: в зависимост от вашето настроение и от настроението на спътниците ви, вие можете да направите атмосферата на борда на автомобила такава, каквото пожелаете.

Комфорт

Вътрешен простор

Всичко на борда

В града сте за покупки, но същевременно трябва да вземете децата от училище и искате следобед да отскочите с приятели до близкото езеро? Няма никакъв проблем - благодарение на обширното вътрешно пространство вие разполагате с изобилие от простор във всички направления както на предните седалки, така и на задните редове. Благодарение на сгъваемите задни места и опционалния трети ред седалки интериорът може да се напасва спрямо нуждите ви: вие можете да използвате пълния капацитет на автомобила за превоз на до седмина души, да сгъвате седалките, за да използвате на максимум товарния обем, или пък да сгънете само част от седалките. Изборът е изцяло ваш - интериорната концепция на Tiguan Allspace е също толкова гъвкава, колкото и вас самите.

Товарен обем и „Easy Open & Close“

Отваря нови възможности

В случай че всички седалки в Tiguan Allspace бъдат сгънати, при 5-местния вариант получавате на разположение 1.920 литра товарен обем, а при 7-местния вариант тази стойност се равнява на 1.775 литра. В зависимост от това кои седалки решите да сгънете, обемите на пътническото и товарното пространство могат да варират. Практично решение е възможността да сгъвате външните места с помощта само на едно лостче, за да освобождавате бързо и лесно място за дълги предмети. Освен това е достатъчно да направите просто движение с крак под задната броня, за да отворите капака на багажника при наличието на предлаганата като опция система "Easy Open & Close". 

Предни седалки

Любимите места на първия ред

Настанете се удобно и се отпуснете. Предлаганите като опция седалки ergoActive отпред3) не само се открояват със своя благороден вид, но имат и удобна електрическа настройка, като благодарение на специалната си лумбална опора щадят гърба. Наред с това водачът получава и функция за масаж. По желание предните седалки могат да бъдат оборудвани и с функция за климатизация4). Това означава, че седалките могат не само да се подгряват, но и да се охлаждат. Особено в горещите летни дни бързо ще започнете да цените тази функция, която ви осигурява още повече комфорт при седене.

Панорамен открехващ / отваряш се шибедах

Панорамен покрив за по-добра гледка.

Големи размери за големи гледки: Предлаганият като опция панорамен открехващ / отварящ се шибедах заема почти цялата площ на покрива и предлага приятна гледка към небето на пътниците от двата реда. Искате и глътка свеж въздух в допълнение? С помощта на натискането на бутон предната половина на панорамния покрив може да се открехва или да се плъзга назад.

Климатична инсталация „Air Care Climatronic"

Добър климат за всички

Спътниците ви искат да им е по-хладно, но вие предпочитате да ви е топло? С помощта на тризоналния климатроник можете удобно да настройвате поотделно температурата от страната на водача, от страната на пасажера и за задните места. Благодарение на интуитивното Touch-управление серийната климатична инсталация "Air Care Climatronic" се управлява удобно, директно от зрителното ви поле. Климатичната инсталация може и още повече: силата на навлизащия в купето въздух може автоматично да се напасва в зависимост от скоростта на движение и по този начин се редуцира шумът от климатика. Филтърът с активен въглен ви предпазва от нежелани гости като полени, гъбични спори, фини прахови частици и алергени. При активиране на чистачките или при включване на задна предавка автоматично се активира режима за обдухване на стъклата. По този начин винаги можете да се радвате на оптимален микроклимат.

Изживяване при шофиране

Прикачен товар и теглич

Подготвен за теглене на тежки товари

Новият Tiguan Allspace може да тегли до 2,5 тона5) прикачен товар, което отговаря на изискванията за каравана или ремарке за превоз на коне. Предлаганият като опция теглич е скрит под задната част и с помощта на натискането на бутон се разгъва полуавтоматично. И тъй като шофирането с прикачен товар не винаги е най-лесната за изпълнение задача, като опция системата "Trailer Assist" може да ви подпомага допълнително. 

„Trailer Assist"

Маневрирайте лесно с прикачен товар

Карането на заден ход с прикачен товар е изключително трудна задача. Ако сте с Tiguan Allspace обаче е достатъчно просто да включите на задна предавка, да активирате бутона за паркиране, за зададете желаната посока на прикачения товар и спокойно да вдигнете ръце от волана. Сега е необходимо единствено да боравите с газта и спирачките и да наблюдавате пространството около автомобила - за останалото се грижи предлаганата като опция система "Trailer Assist".6) Така дори с прикачен товар с тегло до 2.500 кг7) маневрирането става съвсем лесно. 

Задвижване на четирите колела 4MOTION

Сцепление в действие

Предлаганата като опция система за задвижване на четирите колела 4MOTION се грижи за разпределянето на тягата към четирите колела върху хлъзгав път, на лед или върху друг вид настилка с ограничено сцепление. По този начин се намалява риска от нежелано превъртане на някое от колелата, а Tiguan Allspace получава по-добро сцепление върху почти всякакъв тип настилка. С помощта на специално разработения за двойно предаване електронен прохил на шофиране 4MOTION Active Control настройките на задвижващата система се напасват оптимално спрямо моментното състояние на настилката. За вас това означава още повече комфорт и още повече удоволствие от карането. 

Избор на режими на шофиране

Гъвкав - също като вашия стил на шофиране

С помощта на избора на профили на шофиране новият Tiguan Allspace  се напасва идеално към вас. В зависимост от това кое е най-важно за вас. С едно докосване с пръст можете да промените автоматично настройките на задвижването, управлението и дори алгоритъма за превключване на предавките (при трансмисията с два съединителя DSG). Така винаги ще шофирате по начина, който предпочитате.

  • Eco: за икономично шофиране
  • Comfort: за комфортно шофиране по лоши пътища
  • Normal: за всекидневни маршрути от точка A до точка B
  • Sport: за спортно изживяване с по-високи обороти на двигателя
  • Individual: за ваша индивидуална конфигурация от настройки
  • Offroad: за приключения отвъд предела на асфалтираните пътища

Повече за новия Tiguan Allspace:

Научете какви други акценти и оборудвания може да ви предложи новия Tiguan Allspace.

Цена от (с ДДС)
71.763,-
Мощност на двигателя (к.с.)
150 - 245
к.с.
Разход на гориво
5,7 - 8,7
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 198
г/км
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип