Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software 2.4 Update

Актуализация на софтуера версия 2.4 със смяна на 12 V акумулаторна батерия

Актуализация на софтуера версия 2.4 със смяна на 12 V акумулаторна батерия

ID. Software 2.4 Update

Актуализация на софтуера версия 2.4 със смяна на 12 V акумулаторна батерия

Поддържайте Вашия ID. автомобил актуален според изискванията на Volkswagen и запазете час за посещение при Вашия Volkswagen сервизен партньор, за да се възползвате същевременно и от нова 12 V акумулаторна батерия. Настоящата сервизна акция вероятно ще отнеме един работен ден и е безплатна за Вас.

Посетете сервиз с Вашия ID. и се възползвайте от новата 12 V акумулаторна батерия и от актуализацията на софтуера версия 2.4.

Запазате час сега

Какво ще бъде направено при Вашия Volkswagen сервизен партньор?

Ние ще оборудваме Вашия ID. с нова, технологично подобрена 12-волтова акумулаторна батерия. Благодарение на пониженото вътрешно съпротивление и подобреното поведение на електролита, тази батерия е още по-издръжлива и има по-дълъг експлоатационен живот.

Какво съдържа ID. Software 2.4?

Оптимизиран термо мениджмънт

Софтуерната ID. актуализация 2.4 предлага оптимизиран термо мениджмънта, който намалява разхода на енергия при ниски температури, като по този начин може да увеличи пробега на Вашия ID. автомобил.

Подобрение в работата на предната и задната камера

ID. Software 2.4 подобрява работата на системата от камери за наблюдение на периметъра около автомобила "Area View" в ситуации с множество сложни обекти (растения, трева и др.).

Защо актуализациите на софтуера са важни?

Софтуерните актуализации са важни, за да поддържате Вашия ID. в крак с дигиталното развитие на Volkswagen. По този начин Вие се възползвате от оптимизации, подобрения на функциите и приложенията, както и от нови приложения.

Подготовка за провеждане на актуализацията

Всяка софтуерна актуализация надгражда предходно осъществена такава, затова Ви молим изпълнението на ID. Software 2.4 заедно със смяна на акумулаторна батерия да бъде изпълнено в оторизиран сервиз. Своевременно ще Ви информираме за бъдещо необходимо софтуерно обновление при ID., за да поддържате Вашия ID. автомобил в крак с най-новите софтуерни промени на Volkswagen. 

Връщане към предходна версия на софтуера е невъзможно.

Тук ще откриете повече информация за всички ID. софтуерни актуализации.

We Connect

Всички ID. модели са в състояние да получават "Over-the-Air" актуализации. Предпоставка за това е активен договор We Connect Start.

Протичане на актуализацията

Доколкото вече не сте изяснили всичко по телефона, така изглеждат Вашите следващи стъпки.

1. Уговорете час за посещение при Volkswagen сервизен партньор. Контактите на всеки наш оторизиран сервиз може да намерите при избор на бутона "Търсене на Volkswagen сервизен партньор". Изберете партньор на Volkswagen, на когото имате доверие, и се свържете с него. По този начин можете директно да обсъдите Вашите желания, като напр. ползването на заместващ автомобил.

2. Елате с Вашия ID. автомобил на уговорената дата и час в избрания оторизиран сервиз. 

3. Веднага щом Вашият автомобил е готов за вземане, Вие ще бъдете надлежно информира по предварително съгласувания с Вас път. ID. автомобълът Ви ще бъде предаден в актуализирано състояние. Тогава може да върнете и предоставения заместващ автомобил.

ID. Drivers Club: общност на всички ID. водачи

С ID.3 или ID.4 избрахте не само мобилността на бъдещето, но и си осигурихте достъп до изключителния ID. Drivers Club. В затворена Facebook група за съмишленици може да разменяте мнения и да дискутирате за бъдещето на мобилността - изучете заедно света на ID.

Често задавани въпроси и отговори по темата
ID. Software-Update 2.4

Как да си запазя час за сервизната акция?

Моля, свържете се с Вашия Volkswagen сервизен партньор.

Колко време ще отнеме извършването на сервизната акция в сервиза?

Сервизната акция ще отнеме вероятно до един работен ден.

Мога ли да стартирам и приключа актуализацията на ID. Software 2.4 сам от вкъщи?

Извършването на тази софтуерна актуализация се изпълнява заедно със смяната на 12 V акумулаторна батерия на автомобила, за която също е необходим новия софтуер, и обновяването му не може да бъде изпълнено извън оторизиран сервиз.

Осигурен ли е безконтактен процес за изпълнение на актуализацията на софтуера с оглед на актуалната COVID-19 обстановка?

Безконтактно предаване и приемане на автомобила е възможно във всеки Volkswagen оторизиран сервиз с оглед на актуалната COVID-19 ситуация.

Ще остана ли мобилен, докато се актуализира софтуерът на моя ID. модел?

Да, Вашият Volkswagen сервиз ще се погрижи да останете мобилни за времето на актуализацията без да се налага да плащате затова.

Какви функции ще бъдат налични след актуализацията на софтуера?

Информацията по тази тема ще намерите на тази страница под "Какво съдържа ID. Software 2.4?".

Ще има ли възможност бъдещите актуализации на софтуера отново да са налични Over-the-Air (онлайн)?

Нашата цел е, когато е възможно, да предоставяме "Over-the-Air" актуализации. В случай че е необходимо посещение на сервизен комплекс, ще Ви информираме своевременно.

Налага ли се въобще да се извършват актуализации на моя ID.?

Volkswagen препоръчва своевременното и редовно инсталиране на наличните версии на софтуера. Така ще се възползвате от допълнителните и подобрени функции. Последната налична версия на ID. софтуера е предпоставка за получаване на бъдещи актуализации.

Аз вече имам ID. Software 2.3, трябва ли да правя ID. Software 2.4 в сервиза?

ID. Software 2.4 съдържа допълнителни функции и е свързан със смяна на 12 V акумулаторна батерия, поради което е наложително посещение в сервиза.

Ще получа ли доказателство за актуализацията на софтуера?

Актуализацията на софтуера се документира системно от Вашия Volkswagen сервиз и се вписва в дигиталната сервизна книжка на автомобила.

Как да разбера дали моят автомобил вече е получил версия 2.3 на софтуера?

Моля, изберете в инфотейнмънт системата Setup -> System information (Настройка -> Системна информация).
Ако софтуерът за ID. версия 2.3 е инсталиран, тук ще видите изписано "ID. Software 2.3" със съответния номер "Software № 0910".

Коя софтуерна версия се показва в менюто на моя ID., след като получи ID. Software 2.4?

След успешното инсталиране на ID. софтуерната актуализация версия 2.4 ще видите следната софтуерна версия и номер:

  • ID. Software: 2.3.0
  • Software: 0912

Софтуерният номер 0912 показва, че Вашият автомобил е инсталирал ID. софтуерна актуализация версия 2.4. При бъдещи версии би трябвало показаната софтуерна версия за ID. да се покрива с номера на софтуера. 

 

Аз имам ID. Software 2.1, мога ли въпреки това да получа актуализацията ID. Software 2.4?

Да, заедно със смяната на акумулаторната батерия по време на престоя в сервиза ще получите автоматично ID. Software 2.4 актуализацията, дори преди това да сте имали само ID. Software 2.1.

Какво се случва със сменените „стари“ 12 V акумулаторни батерии?

12 V акумулаторни батерии ще бъдат рециклирани.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип