Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Абсолютно неподражаем. Новият Arteon.

Новият Arteon бива разпознат винаги още от пръв поглед, тъй като неговият дизайн и източеният му силует са наистина неподражаеми. Заповядайте на борда и се отдайте на очарованието на елегантния интериор и интуитивното управление на функциите.

Новият Arteon има множество акценти. Тук можете да видите три от тях:

Ектериор

Неподражаемо излъчване.

Интериор

Изкушаващо комфортен.

Digital Cockpit Pro

Всичко важно само с един поглед.

Дизайн

Екстериор

Неподражаемо излъчване

Екстравагантна и същевременно пуристична, елегантната лимузина се отличава с неповторима индивидуалност.

LED-задни светлини

Дизайн на светлините, показващ пътя към бъдещето

Задните светлини с нов LED-дизайн със своята прогресивна светлинна графика подчертават характерните форми на задницата на новия Arteon. Като опция задните светлини се предлагат и с динамичен дизайн. При поръчването на тази опция LED-елементите разполагат с 3D-ефект и при спиране преминават от габаритни към стоп-светлини. В допълнение има и функция за динамични мигачи. А за да намирате винаги лесно пътя към дома след като слезете от автомобила, функциите "Leaving home" и "Coming home" осветяват пътя между автомобила и входната Ви врата.

Интериор

Изкусително комфортен

В просторния интериор Ви обгръща луксозен комфорт. Много от управляващите елементи са ориентирани към Вас, а хармонично напаснатите помежду си цветове и материали създават висококласна атмосфера. Обзаввеждането е по Ваш вкус и имате богат избор от текстилни материали, Artvelour и естествена кожа Nappa за тапицериите на седалките. Декоративните апликации от алуминий или от истинска дървесина допълват елегантното впечатление от интериора. Този интериор Ви дава възможност да се наслаждавате на всеки момент и всяко пътуване - това може да се види и почувства.

Амбиентно осветление

Поставя светлинни акценти

Осветете интериора в своя любим цвят. Със своята индиректна технология на осветяване бялото амбиентно осветление се грижи за особено приятна атмосфера в интериора.

Арматурното табло, централната конзола, както и предните и задните врати могат да бъдат осветени дискретно в 30 възможни различни цвята. Избраният цвят се прехвърля и към дигиталните прибори.

Дигитален комфорт

Digital Cockpit Prio

Всичко важно само с един поглед

Класически скоростомер или навигационна карта с висока разделителна способност? Защо "или"? Digital Cockpit Pro предлага и двете едновременно:

 • Цветен TFT-дисплей с висока разделителна способност и диагонал 26 см (10,25 инча)
 • Конфигурируеми различни изгледи
 • Показване на детайлни данни за пътуването, активируеми от мултифункционалния волан или от инфотейнмънт-системата
 • 2D- и 3D-изобразяване на карти
 • Предлага функция за Zoom в навигационната карта
 • Показване на избрани информации на цялата площ на прибора
 • Навигационната карта и медийните показания могат да бъдат комбинирани
Touch-управление

По-интуитивно от всякога

Класическите функционални бутони в кокпита на Arteon са почти изцяло заменени от чувствителни на допир повърхности. Така например можете съвсем лесно и интуитивно да регулирате настройките на системата Climatronic с помощта на бутони и слайдер.

Touch-мултифункционалният спортен кожен волан също може да се управлява с леко докосване на пръстите. В комбинация с интелигентната структура на менютата така Вие имате удобен достъп до множество функции. Тактилната обратна връзка под формата на лека вибрация потвърждава въвеждането на всяка команда.

Радио и навигация

Показва правилната посока и задава точния такт

Навигационната система "Discover Media" очарова със своя цветен Touchscreen-дисплей с диагонал 20,3 см (8 инча) и интуитивна навигация с разпознаване на пътните знаци. С помощта на Online-услугите на We Connect¹⁾ наред с това вие сте и оптимално свързани. Освен това вие разполагате с осем високоговорителя, Bluetooth-свързване с мобилни телефони, USB-портове (Typ C) и App-Connect²⁾, който може да функционира и безжично за Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Искате да отидете още една крачка по-далеч към дигиталното бъдеще? Няма проблем! На Ваше разположение е навигационната система "Discover Pro".

Още за навигационната система "Discover Pro"

Harman Kardon Soundsystem

Прекрасен звук в красива опаковка

Предлаганата като опция озвучителна система "Harman Kardon" впечатлява със своя превъзходен звук и рафиниран, елегантен дизайн. Създадена за любителите на прецизната акустика, които искат не просто да слушат музика докато пътуват, а да я изживяват. Очакват ви максимално чисто възпроизвеждане на ниските и високите тонове, както и прецизни басове. "Harman Kardon" предлага превъзходен звук за Вашия Volkswagen. За тази цел се грижат:

 • 10 високоговорителя
 • 1 Subwoofer
 • Централен високоговорител
 • 16-канален Ethernet-усилвател
 • Surround Sound

Асистиращи системи

Travel Assist

Поддържа автомобила в правилната посока. И спазва дистанция спрямо останалите.

С "Travel Assist" Вие имате на разположение една особено полезна асистираща система. С помощта на натискането на един бутон тази система Ви осигурява високо ниво на комфорт*, тъй като е в състояние да ви подпомага при шофиране по изморителни и монотонни отсечки:

 • Специално на магистрала и по-добре поддържани първокласни пътища "Travel Assist" е в състояние да поддържа посоката на движение и дистанцията спрямо останалите участници в движението напълно автоматично.
 • В съчетание с трансмисията с два съединителя DSG Вие се придвижвате почти неусетно в задръстване или трафик от типа Stop-and-go.

* В рамките на възможностите на системата. Водачът трябва във всеки един момент да има готовност да поеме обратно контрола върху автомобила и в нито един момент не се освобождава от отговорността да управлява безопасно автомобила.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC

Поддържа дистанция. И спазва ограниченията на скоростта.

Автоматичното регулиране на дистанцията ACC Ви помага да поддържате автоматично предварително зададена максимална скорост*, както и дистанция спрямо движещото се отпред превозно средство. В съчетание с навигационната система ACC се допълва от функция за предикативно регулиране на скоростта и асистент за завои. По този начин автомобилът Ви помага да не превишавате официалните ограничения на скоростта и да се движите в рамките на позволеното за съответните участъци темпо.** Освен това системата напасва скоростта автоматично на основата на данните от навигационната система за завои, кръстовища (отклонения) и кръгови движения.**

* в рамките на възможностите на системата
** до 210 км/ч

Front Assist

Секунда на уплах? Не и с Arteon.

Асистентът за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходци е в състояние пре регистриране на опасност от произшествие, да намали последствията от евентуален инцидент, както и в най-добрия случай - напълно да предотврати произшествието.* Системата разпознава пешеходци и превозни средства на пътното платно и при регистриране на опасност от инцидент с друго превозно средство или пешеходец своевременно предупреждава водача. В случай че водачът не реагира на предупреждението, системата е в състояние автоматично да предизвика аварийно спиране на автомобила.*

* В рамките възможностите на системата

Система за самопаркиране Park Assist

Възможност за автоматично паркиране

Вашият нов Arteon с предлаганата като опция система за самопаркиране "Park Assist" не само е в състояние да Ви уведомява докато шофирате дали подходящи за автомобила места за паркиране около вас - той може дори да паркира автоматично вместо Вас*,**. За Вас остава единствено да оперирате с газта, спирачките и съединителя. Останалото автомобилът прави вместо Вас.

 • Сензори сканират за подходящи места за паркиране (при скорост макс. 40 км/ч)
 • Местата за надлъжно паркиране трябва да са с дължина поне колкото тази на автомобила плюс 80 см дистанция за маневриране, а за излизане от паркомясто трябва да има поне по 25 см отстояние пред и зад автомобила
 • Местата за напречно паркиране от своя страна трябва да бъдат поне с по 35 см свободно разстояние от всяка страна на автомобила

* Процесът може да бъде деактивиран по всяко време
**В рамките на възможностите на системата

Area View

За пълен обзор във всички посоки

Излизане от паркомясто в централни градски части, маневриране в тесни пространства, закачване на прикачен товар: има много ситуации, в които водачът на един автомобил би искал да има поне още един чифт очи. С предлаганата като опция система от камери "Area View" Вие получавате именно това: четири камери следят целия периметър около автомобила и прожектират заснетия образ на екрана на инфотейнмънт-системата. Ефектът е почти магичен: с помощта на заснемания от четирите камери образи системата създава птичи поглед към периметъра около автомобила - и така вие получавате пълна видимост пред, зад и встрани от автомобила си*.

* в рамките на ограничения обсег на видимост на камерите

Въздушни възглавници

За да бъдете максимално обезопасени с въздушните възглавници в новия Arteon.

В новия Arteon Вие сте наистина добре защитени. От всички страни. На борда има:

 • Една фронтална въздушна възглавница за водача и една деактивируема фронтална въздушна възглавница за пасажера 
 • Странични въздушни възглавници в комбинация с въздушни възглавници за главите
 • Въздушна възглавница за коленете на водача като опция
 • Странични въздушни възглавници с въздушни възглавници за главите за задните седалки като опция

1) За използването на функционалностите на We Connect е необходимо да имате Volkswagen ID потребителски профил и да влезете в системата с потребителско име и парола. Наред с това трябва да потвърдите и онлайн споразумение между вас и Volkswagen AG . За да използвате функциите през целия заявен период, е необходимо в срок от 90 дни да регистрирате автомобила на адрес www.portal.volkswagen-we.com, за да можете да използвате безплатно услугите за целия период. 

2) App-Connect обхваща технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да се намали вероятността от отвличане на вниманието на водача, е възможно ползването единствено на сертифицирани приложения. В тази връзка молим да обърнете внимание на факта, че някои определени приложения не се предлагат за всяка от трите технологии, а наличността на всяка от технологиите може да варира в зависимост от конкретната държава. Информация за съвместимостта на различните модели смартфони можете да откриете на адрес www.volkswagen.de/mobiltelefon, а в допълнение за Apple CarPlay™ също и на адрес https://www.apple.com/de/ios/carplay/, за Android Auto™ на адрес https://www.android.com/intl/de_de/auto/ и за MirrorLink® на адрес https://mirrorlink.com/. 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип