IQ.DRIVE
Асистиращи системи

  

"Travel Assist" с данни от колективен интелект

С предлагания като опция "Travel Assist  с данни от колективен интелект" Вие получавате един особено полезен асистент на борда на автомобила.

Системата ръководи адаптивното следване на пътната лента. Тази функция автоматично поддържа автомобила в средата на пътната лента. Освен това "Travel Assist" се напасва към стила Ви на шофиране и може да поддържа автомобила вместо точно в средата на лентата, малко по-вдясно или по-вляво.

В допълнение "Travel Assist  с данни от колективен интелект" може да предприема и активна смяна на лентата.

Предпоставка за изпълнението на упоменатите функции е "Travel Assist с данни за трафика" да разпознава ясно маркировката и от двете страни на автомобила.

Наред с това "Travel Assist" разполага с функции за предикативно регулиране на скоростта и напасване на скоростта спрямо завоите.

Благодарение на това скоростта може да се напасва автоматично спрямо ограниченията или спрямо особеностите на пътната мрежа (завои, кръгови движения и т.н.).

„Emergency Assist“

"Emergency Assist" се намесва в спешни случаи, когато не се отчитат признаци на активност от страна на водача. Най-напред системата се опитва да предупреди водача. Когато предупреждението към водача не даде резултат, технологията е в състояние в рамките на възможностите на системата да предизвиква контролирано спиране на автомобила до състояние на пълен покой и по този начин да предотврати инцидент.

„Park Assist Plus“

С помощта на предлагания като опция "Park Assist Plus" Вашият ID.3 може не само да прецени дали дадено място, покрай което преминавате, е достатъчно голямо, за да се поберете в него - той може и автоматично да паркира вместо Вас.

При скорост до 40 км/ч "Park Assist Plus" постоянно следи за налични подходящи места за надлъжно паркиране. При скорост на движение до 20 км/автомобилът може да търси и места за напречно паркиране. В случай че одобрите дадено място, маневрата за паркиране стартира автоматично. За Вас остава единствено да наблюдавате изпълнението на маневрите и при необходимост да се намесите.

"Park Assist Plus" може и още повече. Той има функция и за автоматично отпаркиране от надлъжни места за паркиране. Асистентът може да Ви помогне и при неуспешна маневра от Ваша страна, за да завършите паркирането.

Memory-функция за паркинг-асистента „Park Assist Plus“

С помощта на Memory-функцията на системата "Park Assist Plus" вече можете да запаметявате индивидуални маневри за паркиране във Вашия Volkswagen. Например маневрите, които трябва да извършите, за да влезете в гараж или паркинг. За целта трябва само веднъж да оставите Вашия Volkswagen да паркира самостоятелно, след което да запишете маневрата. След това Вашият ID.3 вече може да изпълнява научената по този начин маневра и напълно самостоятелно. За Вас остава единствено да наблюдавате маневрата и при необходимост да се намесите.

Предупреждение за опасност (Car2X)

Серийното предупреждение за опасности подпомага водача с полезни информации, като например, като например със своевременни уведомления за приближаване към ремонтиращи се участъци или превозни средства със специално предназначение. Комуникацията се осъществява посредством Car2X-технология през WiFi (pWiFi).

Area View

Излизане от паркомясто в централни градски части, маневриране в тесни пространства, закачване на прикачен товар: има много ситуации, в които водачът на един автомобил би искал да има поне още един чифт очи. С предлаганата като опция система от камери "Area View" вие получавате именно това: четири камери следят целия периметър около автомобила и прожектират заснетия образ на екрана на инфотейнмънт-системата. Така виждате по-добре проблемни елементи като бордюри, линии за паркиране и дори можете да надникнете какво има зад ъгли, където иначе не виждате нищо.

Автоматично регулиране на дистанцията ACC

Автоматичното регулиране на дистанцията ACC Ви помага автоматично да поддържате предварително зададена максимална скорост на движение, както и дистанцията спрямо движещото се отпред превозно средство.Системата има функции и са за предвидливо регулиране на скоростта и асистент за завои. По този начин скоростта се напасва автоматично спрямо официалните ограничения, а също и спрямо завои, кръстовища (отбивки) и кръгови движения.

Асистент за смяна на лентата „Side Assist“

Предлаганият като опция асистент за смяна на лентата на движение "Side Assist" Ви предупреждава при опасни ситуации по време на смяна на лентата. LED-индикатор Ви предупреждава, когато в мъртвото Ви поле бъде забелязан опасно приближаващ автомобил.

Когато подадете сигнал с мигач за смяна на лентата, системата "Side Assist" изчислява на база на скоростта на Вашия автомобил и скоростта ни приближаващите отзад автомобили дали е възможно да се стигне до опасна ситуация и при нужда Ви предупреждава със светлинен сигнал.

В съчетание с асистента "Lane Assist" Вие можете да бъдете и допълнително подпомагане посредством намеса в кормилното управление.

Асистентът за излизане от паркомясто Ви предупреждава, когато при излизане от паркомясто на заден ход бъде регистриран приближаващ друг автомобил в опасно близост. В случай че не реагирате своевременно, системата предизвиква автоматично спиране на автомобил с цел предотвратяване не произшествие или намаляване на последствията от такова.

Асистент за аварийно спиране „Front Assist“

Серийният асистент за аварийно спиране "Front Assist" с функция за разпознаване на пешеходците може да предупреждава за критични ситуации с пешеходци или други автомобили, а в опасни случаи може дори автоматично да спре автомобила.

„Lane Assist“

При монотонно шофиране лесно може да се стигне до рискови ситуации. Сред тях е асистентът "Lane Assist": При скорост над 60 км/ч тя разпознава, когато автомобилът безконтролно напуска лентата на движение. С помощта на коригираща намеса в кормилното управление тя насочва своевременно вниманието на водача обратно към управлението на автомобила.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Новият ID.3

Еволюция на електрическата мобилност.

Еволюция на електрическата мобилност.

Новият ID.3

Еволюция на електрическата мобилност.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип