Кажете „Hello“ на Вашия Golf

Новият Golf Variant : Гласов асистент "IDA"

С новия, опционален гласов асистент "IDA" можете удобно да управлявате радиото, телефона, Вашата музика, опционалния 3-зонов климатик и опционалната навигация само с помощта на гласа си. Това важи и за други функции на автомобила, като например достъп до системите за подпомагане на водача. Например, можете да използвате гласа си, за да изберете правилната станция, подходящия запис в адресната книга или телефонния номер, който търсите.

Гласовият асистент може да бъде стартиран с простичкото "Здравей, IDA!". Разбира можете да ползвате и свободни ежедневни изрази като "студено ми е". или "Къде има японски ресторанти в Берлин?". Освен това, благодарение на дигиталните микрофони, той вече разпознава и дали говори например водача или пътника, което помага да регулира например климатика към правилния човек.

В бъдеще новият гласов асистент "IDA" също ще Ви се представя визуално на централния дисплей и взаимодействията ще могат да се проследяват чрез графики. Оптимизираната система също така задава уточняващи въпроси при необходимост.

Можете също така да използвате "IDA" за достъп до източници на световно знание, които са достъпни чрез външни интернет партньори (напр. Wikipedia).

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила. 

Golf: Разход на гориво: 4,2 - 8,5 л/100 км. CO₂-емисии: 110 - 192 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип