Паркирането може да бъде лесно

Новият Golf Variant: Паркинг асистенти    

Wird beispielhaft am Golf gezeigt.

Wird beispielhaft am Golf gezeigt.

Wird beispielhaft am Golf gezeigt.

Wird beispielhaft am Golf gezeigt.

Park Assist Plus1

 

Вашият Volkswagen с опционалния паркинг асистент "Park Assist Plus" може не само да Ви сигнализира дали дадено паркомясто е достатъчно голямо, докато преминавате покрай него - той може и да паркира вместо Вас. Park Assist Plus постоянно търси подходящи места за успоредно паркиране до скорост от 40 км/ч. Той също така търси места за перпендикулярно паркиране при скорости до 20 км/ч.

След като сте избрали едно от намерените места за паркиране, започнете процеса на паркиране. Park Assist Plus може да извърши съответната маневра за паркиране вместо Вас. Той поема управлението, както и газта и спирачките. Всичко, което трябва да направите, е да наблюдавате процеса на паркиране и да се намесите, ако е необходимо.

Но Park Assist Plus може дори повече. Може също така да излиза от успоредни места за паркиране. Той може също да Ви помогне в случай на неуспешна маневра за паркиране, като завърши процеса вместо Вас.4

 

Park Assist Pro1

 

Park Assist Pro не само има всички предимства на Park Assist Plus, но също така Ви позволява да контролирате паркирането и отпаркирането от Вашия смартфон. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приложението Park Assist Pro на Вашия смартфон.4

След като Вашият Volkswagen намери подходящо място за паркиране, можете да слезете от автомобила и да започнете процеса на паркиране отвън с помощта на Вашия смартфон.2 Можете също така да паркирате автомобила си дистанционно и вече не трябва да се мъчите с неудобното слизане и качване в тесни места за паркиране.2

Забележки от Volkswagen AG

Park Assist Plus и Pro ще се предлагат на по-късен етап. Park Assist Plus и Pro работят само в рамките на системните ограничения и в съчетание със 7-степенна трансмисия с двоен съединител DSG. Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно. Park Assist Pro само във връзка с приложение и смартфон.

В рамките на възможностите на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

За паркиране с дистанционно управление с помощта на Park Assist plus, трябва да изтеглите приложението "VW Park Assist Plus" от Volkswagen AG. Преди първото използване, трябва да бъдат приети условията за използване на приложението. Приложението е предназначено за устройства с операционна система iOS (от iOS 15; iPhone 6s или по-нова версия). Когато се използва с други устройства, и по-специално устройства с Android, в зависимост от операционната система и модела на мобилното устройство, може да има ограничения при установяването на Bluetooth връзка или нейната стабилност. В тези случаи маневрата за паркиране не може да бъде извършена дистанционно или ще бъде съответно отменена. Допълнителна информация за приложението можете да намерите тук: apps.apple.com/de/app/vw/id1515103231; play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

 

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила. 

 

Новият Golf Variant: Разход на електроенергия: 0,0 кВтч/100 км. CO₂-емисии: 0 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

 

Park Assist Plus und Pro setzen zu einem späteren Zeitpunkt ein. Park Assist Plus und Pro funktionieren nur innerhalb der Systemgrenzen und in Verbindung mit Doppelkupplungsgetriebe "7-Gang-Doppelkupplungsgetriebe DSG". Fahrende müssen jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern, und werden nicht von ihrer Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu bedienen. Park Assist Pro nur in Verbindung mit App und Smartphone.

 

Im Rahmen der Grenzen des Systems

 

Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern, und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

 

Für das fernbediente Parken mit Park Assist plus müssen Sie die "VW Park Assist Plus" App der Volkswagen AG herunterladen. Vor der ersten Nutzung müssen die Nutzungsbedingungen in der App angenommen werden. Die App ist für iOS-Geräte (ab iOS 15; iPhone 6s oder neuer) ausgelegt. Bei der Verwendung mit anderen, insbesondere Android-Endgeräten, kann es je nach Betriebssystem und Modell des mobilen Endgeräts zu Einschränkungen beim Aufbau der Bluetooth-Verbindung oder deren Stabilität kommen. In diesen Fällen kann das Parkmanöver nicht fernbedient durchgeführt werden oder wird entsprechend abgebrochen. Weitere Informationen zur App finden Sie hier: apps.apple.com/de/app/vw/id1515103231play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap

 

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип