Спазва пътната лента. Както и дистанция спрямо останалите участници в движението

Новият Golf Variant Travel Assist 

В лицето на "Travel Assist"² Вие имате на разположение един особено полезен асистент при шофиране. Той поддържа вместо Вас автомобила в лентата на движение, дистанцията спрямо движещите се отпред участници в движението и поддържа предварително зададената максимална скорост на движение.

Освен това, асистентът използва също и адаптивно насочване на автомобила в рамките на лентата. Това активно задържа автомобила в средата на лентата. "Travel Assist" се адаптира към Вашия стил на шофиране и може също така да поддържа автомобила по-наляво или по-надясно в собствената Ви лента, вместо точно в средата.

Ако вашият Volkswagen е оборудван с асистент за паркиране Park Assist, асистент за смяна на лентата Side Assist и навигационна система, тогава Travel Assist, ако желаете, може също активно да Ви подкрепя при смяна на лентата при движение по магистралата.

Така скоростта на автомобила може да бъде автоматично напасвана спрямо ограниченията на скоростта и особеностите на пътя (завои, кръгови движения и т.н.).1,2,3

 

 

В рамките на възможностите на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

В съчетание с навигационна система.

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането. 

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила. 

Golf: Разход на гориво: 4,2 - 8,5 л/100 км. CO₂-емисии: 110 - 192 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип