Приятен за шофиране – и паркира вместо Вас

Паркинг асистентът в новия Golf           

Park Assist Plus1

Вашият Volkswagen с опционалния паркинг асистент "Park Assist Plus" може не само да Ви сигнализира дали дадено паркомясто е достатъчно голямо, докато преминавате покрай него - той може и да паркира вместо Вас. Park Assist Plus постоянно търси подходящи места за успоредно паркиране до скорост от 40 км/ч. Той също така търси места за перпендикулярно паркиране при скорости до 20 км/ч.

След като сте избрали едно от намерените места за паркиране, започнете процеса на паркиране. Park Assist Plus може да извърши съответната маневра за паркиране вместо Вас. Той поема управлението, както и газта и спирачките. Всичко, което трябва да направите, е да наблюдавате процеса на паркиране и да се намесите, ако е необходимо.

Но Park Assist Plus може дори повече. Може също така да излиза от успоредни места за паркиране. Той може също да Ви помогне в случай на неуспешна маневра за паркиране, като завърши процеса вместо Вас.2,3Park Assist Plus и Pro ще се предлагат на по-късен етап. Park Assist Plus и Pro работят само в рамките на системните ограничения и в съчетание със 7-степенна трансмисия с двоен съединител DSG. Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно. Park Assist Pro само във връзка с приложение и смартфон.

В рамките на възможностите на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

За паркиране с дистанционно управление с помощта на Park Assist plus, трябва да изтеглите приложението "VW Park Assist Plus" от Volkswagen AG. Преди първото използване, трябва да бъдат приети условията за използване на приложението. Приложението е предназначено за устройства с операционна система iOS (от iOS 15; iPhone 6s или по-нова версия). Когато се използва с други устройства, и по-специално устройства с Android, в зависимост от операционната система и модела на мобилното устройство, може да има ограничения при установяването на Bluetooth връзка или нейната стабилност. В тези случаи маневрата за паркиране не може да бъде извършена дистанционно или ще бъде съответно отменена. Допълнителна информация за приложението можете да намерите тук: apps.apple.com/de/app/vw/id1515103231; play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила. 

 

Golf: Разход на гориво: 4,2 - 8,5 л/100 км. CO₂-емисии: 110 - 192 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип