Нова сила

Новият Golf: Двигатели

Изберете между мощен 2,0-литров турбодизел със 110 кВт, един от двата 1,5 литрови TSI двигателя с 85 или 110 кВт или особено ефективния 1,5 Liter eTSI двигател.

При варианта eTSI с мека хибридна технология стартер-генераторът поддържа двигателя при потегляне и при ниски скорости. Спирането и движението по инерция се използват за зареждане на литиево-йонната батерия. Това гарантира значително намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. Двигателите eTSI винаги са съчетани със 7-степенна DSG трансмисия.

Golf Style се предлага и като plug-in хибрид. Това е plug-in хибрид с електрически мотор и TSI бензинов двигател. Когато батерията е заредена, Golf eHybrid стартира в електрически режим с нулеви локални CO2-емисии, в който работи само електрическият мотор. Той покрива разстояния до 100 километраизцяло на ток (комбинирани) - измерени чрез метода WLTP. В зависимост от скоростта, профила на шофиране и други параметри TSI двигателят се включва автоматично.

Действителният пробег варира в реални условия варира в зависимост от стила на шофиране, скоростта, използването на комфортни/допълнителни консуматори, външна температура, брой пътници/товар и топография. Посоченият пробег, който се очаква да бъде постигнат от 80% от нашите клиенти на средногодишна база, дава единствено насоки за съответното превозно средство. Долната граница на пробега обхваща също шофиране с умерена скорост по магистрала и шофиране при ниски външни температури през зимата.

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

 

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила. 

Golf: Разход на гориво: 4,2 - 8,5 л/100 км. CO₂-емисии: 110 - 192 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип