Винаги във вярната посока

Новият Golf: Асистент за спазване на лентата "Lane Assist" и асистент за смяна на лентата "Side Assist"         

Шофирането по монотонни отсечки крие опасност от сериозни инциденти. Именно тук на помощ идва предлагания като опция асистент Lane Assist: при скорост над 60 км/ч той разпознава случаите, в които автомобилът може неволно да напусне очертанята на пътната лента. В такива ситуации той се опитва отново да привлече внимението на водача посредством коригиращи намеси в кормилното управление.

Опционалният асистент за смяна на лентата "Side Assist" Ви предупреждава при наличие на опасност при смяна на лентата. LED дисплей във външното огледало Ви показва, когато превозно средство се намира във Вашата мъртва зона или се приближава бързо отзад.

Когато сигнализирате смяна на лентата с мигач, Side Assist изчислява дали някой от участниците в движението във въпросната лента да бъде опасен за Вас поради позиция или скорост - и Ви предупреждава за това посредством мигащ сигнал.

В съчетание с "Lane Assist" можете да разчитате и на коригираща намеса в кормилното управление.

Предупреждението за трафик отзад предупреждава, когато друго превозно средство пресече линията Ви на движение при излизане на заден ход от място за паркиране. В случай че не реагирате, системата може да намали или евентуално да предотврати сблъсък, като задейства спирачките.1,2

Предупреждението за излизане от автомобила Ви помага да избегнете опасни ситуации, когато напускате автомобила си. Системата може да открие, когато друго превозно средство се приближава отзад и да Ви предупреди звуково и визуално, преди да слезете.1

Забележки от Volkswagen AG

В рамките на възможностите на системата.

Водачът във всеки момент трябва да бъде готов при нужда да противодейства на работата на системата и в нито един момент не е лишен от отговорността да шофира автомобила внимателно.

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането. 

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила.  

Golf: Разход на гориво: 4,2 - 8,5 л/100 км. CO₂-емисии: 110 - 192 г/км. Илюстративно изображение. 03/2024.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern, und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип