Plug-in-Hybrid

Двойно задвижване. Двойно удоволствие.

Touareg eHybrid е модел с plug-in хибридно задвижване, съчетаващо електромотор и бензинов TSI двигател. При достатъчно заредена батерия, потеглянето винаги се осъществява в изцяло електрически режим, без емисии на CO2 и ниско ниво на шума. При активиране на хибридния режим на движение, двата вида задвижване се съчетават и достигат максимална системна мощност от 280 кВт (381 к.с.)2. Важен акцент при този режим е взаимодействието между информацията в навигационната система и контрола на задвижването. При въвеждане на желаната крайна точка на пътуването и движение с включен хибриден режим според указанията на навигационната система, двигателят с вътрешно горене и електромоторът работят съвместно и в оптимален баланс по целия маршрут.

Системната мощност на задвижването не е аритметичен сбор на стойностите на мощността на двигателя с вътрешно горене и тази на електромотора. Тя се формира в резултат на определени технически условия и предпоставки и е налице само за кратък период от време под формата на максимална мощност от взаимодействието на двигателя с вътрешно горене и електрическия двигател.

Показаните на тази илюстрация превозни средства могат да се различават в определени детайли от актуалната моделна гама за съответния пазар. Показано е и част от допълнителното оборудване, предлагано срещу доплащане. Всички цени са препоръчителни и включват всички данъци и такси. За по-лесно възприемане на текстовете сме избрали мъжка и женска форма на личните обръщения. Това по никакъв начин не предполага дискриминация по полов признак или идентичност. Благодарим за разбирането.

Посочените стойности за разхода на гориво и емисиите са установени по метода на измерване, предвиден в Регламент (ЕО) № 715/2007 или неговата актуалнна версия. Те са измерени в рамките на процеса на хомологация на съответния модел и в съответствие с процедурата WLTP. Данните не се отнасят до конкретен автомобил и не са част от конкретна оферта, а служат единствено за сравнение между различните типове автомобили. Разходът на гориво и  емисиите на СО2 зависят не само от ефективното оползотворяване на горивото, респ. електроенергията в автомобила, но се влияят и от особеностите на движението, маршрута и други фактори от нетехнологично естество. Отклонения в стойностите на разхода, емисиите на СО2 и пробега могат да възникнат вследствие на различно допълнително оборудване или наличие на аксесоари (напр. по-широки гуми, теглич, багажник на покрива и т.н.), както и от стила на шофиране, скоростта на движение, използването на допълнителни функции/консуматори на енергия, външната температура, броя на пътниците и теглото на багажа в автомобила, избрания режим на шофиране, релефа на маршрута и т.н. Всички тези фактори оказват влияние върху параметри като теглото, съпротивлението при търкаляне и аеродинамиката на автомобила.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип