Останете напълно спокойни на оживени пътища.

ACC & „Front Assist“

Успокоително е, когато в пътния трафик имате достатъчно място до автомобила, движещ се пред Вас. Опционално предлаганото автоматично регулиране на дистанцията ACC Ви подпомага в тази ситуация.

Системата ACC измерва отдалечеността и скоростта на движещия се пред Вас автомобил. В колони от автомобили и задръствания системата в комбинация с автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG спира Вашия Golf Variant до пълен покой и в кратък интервал от време отново автоматично го привежда в движение. Системата, в рамките на своите ограничения, може да поддържа дистанция до предния автомобил до скорост от 210 км/ч.

Понякога се случва нещо непредвидимо, което налага аварийно спиране. В такива случаи системата за наблюдение на зоната пред автомобила "Front Assist" може да бъде от полза. Ако в рамките на възможностите на системата бъде разпозната критична ситуация за сблъсък, системата ще Ви предупреди. В особено критични ситуации системата може да подпомогне спирането или дори да задейства самостоятелно спирачките , за да намали скоростта при удара.

Функцията за аварийно спиране в градски условия може да се намеси при ниски скорости в градския трафик. Функцията за разпознаване на пешеходци, в рамките на своите възможности, може да разпознае, ако например пешеходец стъпи върху пътното платно непосредствено пред автомобила. Асистиращата система предупреждава, подпомага спирането или спира самостоятелно, но винаги в рамките на своите възможности. По този начин в идеалния случай може да се избегне сблъсък или поне да се намали тежестта на неговите последствия.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Осигурява пространство. Golf Variant (2017)

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип