За да продължите напред, дори когато движението почти е спряло.

Асистент за задръстване

Опционалният асистент за задръстване използва доказалите се функции като автоматичното регулиране на дистанцията ACC и асистента за следене на пътната лента "Lane Assist", за да осигури удобно полуавтоматично шофиране при задръстване. Така Вашият Golf Variant следи движещия се отпред автомобил и управлява самостоятелно подаването на газ и спирачките, в рамките на възможностите на системата. При това автомобилът се държи в лентата.

Опционалният "Emergency Assist" се намесва автоматично, когато не може да установи реакция от страна на водача и въпреки предупреждение не следва действие. Тогава системата прави опит чрез тласъци на спирачките, предупредителни сигнали, аварийни светлини и контролирани последователни завъртания на волана в противоположни посоки, оставайки в собствената лента да предизвика реакция от водача или да предупреди спътниците и другите участници в движението. Ако водачът не поеме управлението на автомобила, същият се привежда в покой с контролирана интервенция. Това позволява предотвратяване на инциденти в рамките на системните възможности.

Асистентът за задръстване и "Emergency Assist" са част от пакета Асистиращи системи за водача.

Инициативата "Германия - страна на идеите" и Федералното министерство за транспорт и дигитална инфраструктура отличиха "Emergency Assist" с "Германската награда за мобилност 2017".

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Осигурява пространство. Golf Variant (2017)

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип