Помага Ви да защитите по-добре пешеходците.

Система за разпознаване на пешеходци

Внезапно на платното излиза пешеходец - Вие, като водач, трябва да реагирате бързо. Серийното разпознаване на пешеходци Ви помага.¹ Най-напред системата може да разпознае ситуацията мигновено. След това Ви предупреждава незабавно с акустичен и визуален сигнал. Ако не натиснете спирачката, чрез спирачен импулс ще бъдете алармирани за критичното разстояние. Едновременно с това автомобилът ще се приготви за евентуално аварийно спиране, така че Вие веднага да получите на разположение максималната спирачна сила. Ако и тогава не сте натиснали спирачката, системата ще изпълни автоматично аварийно спиране. По този начин в идеалния случай ще се предотврати сблъсък или поне неговата сила ще бъде намалена.

Разпознаването на пешеходци е допълнение към серийната система за наблюдение на зоната около автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране City.

В рамките на ограниченията на системата

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Polo GTI

Три букви, които Ви оставят без думи.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип