При паркиране Ви помагат дори и слухът

Помощ при паркиране и Rear View

Колко място остава? Опционалната помощ при паркиране Ви улеснява при паркиране на труднодостъпни паркоместа чрез предупредителни сигнали. Възможност за това дават сензорите в предната и задната част. Чрез акустични сигнали и графично изображение в дисплея на инфотейнмънт системата получавате предупреждения за препятствия.¹

Нов елемент на помощта при паркиране е включената спирачна функция при маневриране. При движение на заден ход до 10 км/ч системата може да предотврати сблъсък чрез аварийно спиране или да намали неговата сила. И при движение напред можете да активирате спирачната функция при маневриране с натискане на бутон. При препятствие пред автомобила той спира автоматично, ако Вие не реагирате на акустичните сигнали на помощта при паркиране. В оборудването Highline практичната помощ при паркиране със спирачна функция при маневриране вече се предлага серийно.

Опционалната камера за движение на заден ход "Rear View" В позволява при движение на заден ход да запазите видимостта. В дисплея на Вашата инфотейнмънт система се показва зоната зад автомобила, която е обхваната от камерата. Освен това "Rear View" показва помощни линии на дисплея, които Ви помагат да прецените по-добре разстоянието.

Още ли въртите волана или вече оставяте друг да паркира вместо Вас?

Park Assist

Предлаганият по желание асистент за автоматично паркиране "Park Assist" може повече: при преминаване той измерва двете страни на пътя и намира правилното паркомясто за Вас. Разстоянието до пътното платно трябва да бъде между 0,5 м и 1,5 м, при максимална скорост от 40 км/ч.

"Park Assist" управлява автоматично при успоредно и напречно паркиране и насочва автомобила дори и в тесни паркоместа, а при успоредно паркиране - и го извежда.¹ Вие натискате газта, съединителя и спирачката, като тук Ви помага интегрираната в "Park Assist" спирачна функция при маневриране: ако системата регистрира препятствие зад Вашия автомобил и Вие не реагирате на акустичния сигнал на асистента за паркиране, спирачната функция за маневриране може да противодейства на удар чрез автоматично спиране.

В рамките на ограниченията на системата.

Изобразени са отчасти специални оборудвания срещу доплащане. Примерни снимки. Оферти само от участващите партньори на VW. До изчерпване на количествата. Данните съответстват на наличната към момента на печат информация. Запазено право на грешки и промени. Преди сключване на договора следва да се информирате за точния обем на оборудване и серийно оборудване, както и за цената на автомобила. Показаните в това представяне автомобили могат в отделни детайли да се различават от предлаганите на нашия пазар модели. Изобразени са частично специални оборудвания срещу доплащане. Всички цени са незадължителни, некартелирани ориентировъчни цени с вкл. данък върху нормативния разход на гориво (NoVA), 20% ДДС, транспортни разходи и при спазването на отстъпките и надценките на данъка върху нормативния разход за гориво съгласно член 6 от Закона за данъка върху нормативния разход за гориво (NoVAG). За улеснено четене на текстовете не сме избрали нито мъжки, нито женски род на думите, отнасящи се до лицата. Това в никакъв случай не означава ощетяване на съответния друг пол. Благодарим Ви за разбирането.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип