VW Touran: ACC & Front Assist

 

При движение в града можете да сте по-спокойни, когато поддържате достатъчна дистанция до движещия се отпред автомобил. Можете да ползвате подкрепата на опционалната автоматична система за контрол на дистанцията ACC.

ACC измерва разстоянията и относителната скорост на движещите се пред вас автомобили. За тази цел сензор следи зоната пред автомобила. При колони и задръствания и в комбинация с опционалната автоматична скоростна кутия с два съединителя DSG Volkswagen спира напълно. В рамките на възможностите си системата може да поддържа дистанцията до движещия се пред вас автомобил при скорост до 160 км/ч.

Понякога се случва нещо непредвидено и е необходимо бързо и рязко спиране. В тези случаи може да ви помогне включената в пакета система за наблюдение на зоната около автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в градска среда. Когато при скорост от около 30 до 210 км/ч в рамките на възможностите на системата бъде разпозната критична ситуация за сблъсък в движещия се отред автомобил, " Front Assist" предупреждава водача акустично и визуално и се подготвя за евентуално спиране. Ако ситуацията продължи да бъде критична, системата автоматично активира спирачките, с което е възможно намаляване на скоростта на сблъсъка. "Front Assist" подпомага водача и при спиране и осигурява максимална спирачна сила, когато това е необходимо.

Функцията за аварийно спиране в градска среда е разширение на системата "Front Assist", която работи при Stop-and-Go трафик в града. При скорост между 5 и 30 км/ч тя може да реагира с аварийно спиране в последния момент преди сблъсъка.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Touran Изграден характер.