Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Класик по рождение.

Новият Golf R: това е автомобил, създаден за тези, които винаги се стремят да постигат повече и същевременно винаги остават верни на своите принципи. Това е едно ново измерение на върхово представяне - този автомобил е не само абсолютен флагман на моделното семейство, но и истинска звезда в гамата на R. От 0 до 100 километра в час само за 4,7 секунди и опция за покачване на максималната скорост до 270 км/ч. Четвъртата еволюционна фаза на 2,0-литровия TSI-двигател идва с мощност 235 кВт (320 к.с.) и 7-степенна трансмисия с два съединителя DSG, с което автомобилът е идеално пригоден за един много специфичен стил на живот: динамичен, прогресивен и вдъхновяващ.

Новият Golf R има множество акценти. Тук можете да видите три от тях:

Спираща дъха мощ

Ще накара кожата ви да настръхне: от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и опция за покачване на максималната скорост до 270 км/ч.

Още Performance акценти

R-View

Digital Cockpit Pro може да показва всички контролни прибори в специален изглед R-View: състезателната писта е само на един бутон разстояние.

Още акценти от Технология

Екстериор

R-специфичните брони и характерните странични прагове още от пръв поглед показват на какво е способен Golf R.

Още за R-Styling

Performance

Максимална мощност

Пренася моторните спортове на цивилните пътища

Новият Golf R олицетворява страстта към моторните спортове и всички качества, с които се отличава един модел на марката R. Това е автомобил, чието върхово представяне може да бъде усетено веднага. Мощта от най-новата генерация на TSI-двигателя се предава оптимално към пътя благодарение на системата за двойно задвижване 4MOTION.

R-Performance Torque Vectoring

Впечатляващо динамичен в завоите

Новият R-Performance Torque Vectoring се грижи за променливото разпределение на въртящия момент между лявото и дясното колело на задния мост. Резултатът: още повече бързина в завоите при запазване на отлично сцепление и впечатляваща стабилност.

Пакет R-Performance

Състезателни гени

Получил своите финални настройки на Северната дъга на пистата Нюрбургринг,  Golf R може да бъде поръчан с пакет R-Performance, с който електронно ограничената максимална скорост се покачва от 250 км/ч на 270 км/ч. Режимите на шофиране "Drift" и "Special" могат да ви накарате да настръхнете от вълнение само след натискането на един бутон. Наред с тези впечатляващи възможности, пакетът включва и ефектни оптични акценти: заден спойлер с вдъхновена от моторните спортове оптика, както и 19-цолови колела от лека сплав "Estoril".

R-Styling

Екстериор

Магнит за погледите

Оставя траен отпечатък - при това не само върху асфалта. Новият Golf R знае как да даде израз на своята неповторима идентичност. R-специфичните динамични брони се допълват от широки въздухозаборници, характерно оформени странични прагове и предлагана по желание на клиента R-Performance-изпускателна система с титанови крайни заглушители от Akrapovič. R-емблемата на задния капак и решеният в блестящо черно дифузор в задната част придават на автомобила неповторимо спортно излъчване. Предлаганият като опция цвят "Lapiz Blue" символизира елегантност и благородство, олицетворявайки философията марката R, без да нарушава дискретната визия на автомобила.

Колела

Визия с ярка индивидуалност

Решените в синьо спирачни апарати придават на предлаганите като опция 19-цолови колела от лека сплав допълнителен ненаподобим отличителен белег. Кои колела подхождат най-добре на вкуса ви? Имате на разположение богат избор: 19-цолови колела от лека сплав "Adelaide", 18-цолови колела от лека сплав "Jerez" или 19-цолови колела от лека сплав "Estoril" (черни или черни с блестящо покритие).

Интериор

Вашата пилотска кабина със състезателна атмосфера

Впечатляващ спортен дух, който може да бъде почувстван. Открийте един свят, доминиран от мощ и комфорт. Благодарение на Top-спортните седалки с интегрирани подглавници получавате едно ново усещане за състезателна машина. Тапицерията, опционално предлагана в изпълнение от естествена кожа напа, представя допълнителен ексклузивен акцент и представлява симбиоза от елегантност и спортен дух. С елегантни декоративни повърхности "Carbon Grey", педали и опори за краката от неръждаема стомана и амбиентно осветление - интериорът ви отправя неустоима покана да изживеете върховото представяне по един напълно нов начин. С висококачествения мултифункционален спортен волан с по-големи планки за ръчно превключване на предавките вие винаги държите всичко в свои ръце.

Технология

R-View

Шампионът в своя клас

Създаден за големи постижения - състезателна атмосфера във всеки детайл. Изгледът R-View на Digital Cockpit Pro с хоризонтално изобразяване на показанията на оборотомера е създаден специално за Golf R и пренася състезателната атмосфера директно в кокпита на автомобила. С натискане на R-бутона на мултифункционалния спортен волан вие можете да избирате желания от вас профил на шофиране.

Режими на шофиране

Време е за удоволствие

С помощта на избора на режими на шофиране Golf R се напасва към вашите предпочитания и има подобаващ отговор на почти всеки стил на шофиране. Режимът "Special" е разработен специално за пистата Нюрбургринг. С помощта на внимателно премислени настройки на предлаганото като опция окачване с адаптивни амортисьори DCC и технологията R-Performance Torque Vectoring се постигат по-високи стойности за напречно ускорение, с което Golf R е перфектно подготвен за предизвикателствата на легендарното състезателно трасе. Новият Golf R кара сърцата на хората с бензин в кръвта да забият по-бързо. На затворени трасета режимът на шофиране "Drift" с помощта на специалните настройки на системата ESC и специфично разпределение на тягата от страна на R-Performance Torque Vectoring позволява впечатляващи дрифтове.

R-бутон

Силата е във вашите ръце

Страхотна управляемост и чисто удоволствие от шофирането само с натискането на един бутон: с помощта на R-бутона на мултифункционалния спортен волан се отваря цял свят на върхово представяне. От този бутон можете да избирате между различни режими и да дефинирате своя стил на шофиране.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип