Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Със силата на две сърца.
Golf GTE.

Предварително програмирано удоволствие от шофирането: максималната мощност на Golf GTE възлиза на 180 кВт / 245 к.с.  Тази стойност се постига благодарение на ефективна Plug-in-Hybrid-технология.

Поръчките за Golf GTE в България започват от септември.

Golf GTE има множество акценти. Ето кратък преглед на три от тях:

Екстериор

Спортно-елегантно излъчване

Повече за екстериора

Plug-in-Hybrid-технология 180 кВт (245 к.с.).

Мощността е хубаво нещо. Ефективността - също.

 

Повече за технологията

Интериор

Перфектният спортен комфорт.

Повече за интериор

Екстериор

Екстериор

Спортно-елегантно излъчване.

Пъргавина и аеродинамика - тези показатели са особено важни за Golf GTE и той не се колебае да ги демонстрира. Автомобилът е безпогрешно разпознаваем по синята декоративна лайстна, която започва от емблемата на Volkswagen, преминавайки по цялата широчина на предницата и завършваща при динамично оформените LED-светлини*. Като GTE моделът няма нужда да крие ауспуховите си тръби - зад хромирания дифузор е предвидено подходящо място за тях. В комбинация с характерните LED-задни светлини и спойлера на задния капак цялата задна част придобива особено изразителен вид.

*В съчетание с предлаганите като опция IQ.LIGHT - LED-Matrix-фарове, синята лайстна продължава и в самите светлини.

IQ.LIGHT

Специален акцент за вашия Golf GTE: IQ.LIGHT

Golf GTE разполага серийно с LED-фарове, които с динамичната си форма достигат до калниците, а задницата се доминира от тесни LED-задни светлини. Като опция можете да оборудвате своя Golf GTE с технологията IQ.Light. Така получавате особено силни LED-Matrix-фарове с включено автоматично управление на дългите светлини "Dynamic Light Assist". Освен това, пакетът включва и иновативните динамични мигачи, които показват посоката на завиване посредством анимирана светлинна ивица.

Колела

Бегач на маратон или спринтьор? Гамата от колела ви предлага и двете.

Дискретна или демонстративна, какъв тип е вашата личност? С джантите3) на Golf GTE вие можете по възможно най-добър начин да дадете израз на своята индивидуалност.

Научете повече

LED-фарове за мъгла

Истински High-Lights при лошо време.

Мъгла, силен сняг или дъжд? Предлаганите като опция LED-фарове за мъгла, които са представят в специален дизайн с 5 елемента и са дискретно интегрирани в предната броня, ви предоставят допълнителна светлина. Достатъчно е да ги включите и светът пред вас вече изглежда по различен начин. А Golf GTE придобива още по-характерен вид.

Екстериорно амбиентно осветление

Изглежда наистина добре.

С екстериорното си амбиентно осветление Golf GTE ви поздравява още като го доближите: достатъчно е да задействате бутона за отваряне на автомобила от ключа или пък да активирате системата Keyless Access със Safe-подсигуряване, и фаровете отпред и отзад автоматично светват. Нишите на дръжките на вратите и синята лайстна в предната решетка също са осветени, а вашият Golf GTE ви приветства със специални светлинни анимации, прожектирани от страничните огледала към земята.

Технология

Допълнителен приток на мощ (Boost)

Функция „Boost“ за още повече тяга

Пълна мощност: при активиране на така наречената функция "Boost" електромоторът работи заедно с TSI-бензиновия двигател с директно впръскване на горивото. На практика това означава, че двете задвижвания отдават пълната си мощност  едновременно  и така ви предоставят изключително мощна тяга. Функцията може да бъде избрана в режими "Hybrid/Sport" - така пълният потенциал на вашия GTE е само на един бутон разстояние.

Трансмисия с двоен съединител DSG

Спестете си превключването, не удоволствието

Сядате зад волана и просто подавате газ: трансмисията с двоен съединител DSG със своя проектиран по нов начин управляващ селектор се грижи за удоволствие от шофирането без прекъсване. Предавките се превключват почти без прекъсване на тягата, а кутията позволява дори да пестите гориво. С помощта на селектора просто избирате желаната позиция на трансмисията, която се активира посредством технология Shift-by-Wire. Особено практично в задръстване: С помощта на предлаганата като опция технология Travel-Assist системата ви подпомага при потегляне и спиране.

Електронен блокаж на диференциала XDS+

За да носят завоите още повече удоволствие

Кой би предположил, че сериозно и сухо звучащ елемент като електронния блокаж на диференциала XDS+ ще предизвика толкова искрени усмивки? В Golf GTЕ се случва именно това. Тук XDS+ серийно се грижи за повече динамика, повече сцепление и най-вече за по-спокойно усещане в завоите. Така просредством целенасочени едностранни намеси в спирачната система поведението в завоите става по-спортно, а автомобилът е по-бърз и по-прецизен. Затова и няма нищо чудно, че когато види пред себе си път с повече завои, водачът на този автомобил инстинктивно се усмихва.

Интериор

Интериор

Отвън: расов.
Отвътре: спокоен.

Всички компоненти в интериора на GTE са внимателно напаснати един спрямо друг за постигането на една изключителна спортна атмосфера. Тя започва от педалите от неръждаема стомана, преминава през декоративните апликации и декоративните шевове и завършва в черния таван. LED-амбиентното осветление се грижи за поставянето на ефектни светлинни акценти на точните места. Фактът, че кокпитът залага изцяло на дигиталното бъдеще, личи още от пръв поглед. Тук доминират дисплеи с висока резолюция, голямата част от функциите като например радио, климатик или светлините се управляват от чувствителни на допир повърхности или слайдери. Let`s touch!

Innovision Cockpit

Всичко се настройва към вас

Digital Cockpit Pro в комбинация с предлаганата като опция навигационна система "Discover Pro" може да бъде разширен до Innovision Cockpit. Това означава уголемяване на двата дисплея до 10 инча (25,4 см) и 10,25 инча (26,04 см). На създадения по този начин дигитален ландшафт от дисплеи се изобразяват класически уреди като оборотомер, скоростомер и километраж, но също така и редица други полезни данни в прегледен вид. Така нареченият Home-Screen позволява персонализиране на иконите и функциите, подобно на вашия смартфон.

Серийно Golf GTE е оборудван с Digital Cockpit Pro.

Повече за Digital Cockpit Pro

Топ-спортни седалки и кожен салон

Облегнете се спокойно

Във всяко кътче на интериора цари GTE-атмосфера. Топ-спортните седалки са тапицирани с дълговечен текстил с шарка "Scale Paper", а GTE -дизайнът включва характерни сини акценти в областта на волана и цветни открояващи се елементи на текстилните подови стелки.

Още малко допълнителна елегантност?  Предлаганите като опция меки и фини кожени тапицерии "Vienna" придават върхова атмосфера на интериора. Естественият перфориран материал в черен цвят покрива централните части и вътрешните части на страничните опори на топ-спортните седалки, а декоративните шевове в цвят кристално сиво създават приятен за окото контраст.

Innovision Cockpit

Мултифункционален спортен кожен волан, с Touch-управление и планки за ръчна смяна на предавките

Класическите функционални бутони в Golf GTE са почти изцяло заменени от чувствителни на допир повърхности. Така например климатичната инсталация Climatronic вече се управлява от дигитални бутони и слайдер. Touch-мултифункционалният спортен кожен волан също позволява управление на функциите с върховете на пръстите. В комбинация с интелигентната структура на менютата така вие имате достъп до множество функции. Обратна връзка при докосване под формата на лека вибрация потвърждава всяка зададена команда.

Head-up-Display

Технология, благодарение на която можете да гледате напред

Всички най-важни данни са ви под око и едновременно с това не се налага да откъсвате поглед от пътя: това е голямото предимство на предлагания като опция Head-up-Display във вашия GTE. Част от челното стъкло се превръща в прожекционно поле, на което се изобразяват скоростта на движение, съобщения от асистиращите системи на водача и указания от страна на навигационната система. Самите прожектирани данни се виждат отлично дори при пряка насрещна светлина. В случай че не се нуждаете от дисплея, той лесно може да бъде изключен по всяко време.

Още повече за Golf GTE:

Многобройните възможности за индивидуализация ви дават шанса да създадете свой собствен, напълно персонален Golf GTЕ.

Близка до серийно производство студия. Автомобилът все още не е наличен за продажба.

2) В рамките на възможностите на системата.

3) Серийно нашите автомобили се оборудват с летни гуми.

4) В зависимост от стила на шофиране и необходимостта от електроенергия на вътрешните консуматори, като например климатична инсталация и светлини. По този начин можете да изминавате множество всекидневни отсечки изгодно и най-вече с нулеви локални вредни емисии - ден след ден. 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип