Menü schließen
Затвори

Със силата на две сърца.
Golf GTE.

Предварително програмирано удоволствие от шофирането: максималната мощност на Golf GTE възлиза на 180 кВт / 245 к.с.  Тази стойност се постига благодарение на ефективна Plug-in-Hybrid-технология.

Поръчките за Golf GTE в България започват от септември.

Golf GTE има множество акценти. Ето кратък преглед на три от тях:

Екстериор

Спортно-елегантно излъчване

Повече за екстериора

Plug-in-Hybrid-технология 180 кВт (245 к.с.).

Мощността е хубаво нещо. Ефективността - също.

 

Повече за технологията

Интериор

Перфектният спортен комфорт.

Повече за интериор

Екстериор

Екстериор

Спортно-елегантно излъчване.

Пъргавина и аеродинамика - тези показатели са особено важни за Golf GTE и той не се колебае да ги демонстрира. Автомобилът е безпогрешно разпознаваем по синята декоративна лайстна, която започва от емблемата на Volkswagen, преминавайки по цялата широчина на предницата и завършваща при динамично оформените LED-светлини*. Като GTE моделът няма нужда да крие ауспуховите си тръби - зад хромирания дифузор е предвидено подходящо място за тях. В комбинация с характерните LED-задни светлини и спойлера на задния капак цялата задна част придобива особено изразителен вид.

*В съчетание с предлаганите като опция IQ.LIGHT - LED-Matrix-фарове, синята лайстна продължава и в самите светлини.

IQ.LIGHT

Специален акцент за вашия Golf GTE: IQ.LIGHT

Golf GTE разполага серийно с LED-фарове, които с динамичната си форма достигат до калниците, а задницата се доминира от тесни LED-задни светлини. Като опция можете да оборудвате своя Golf GTE с технологията IQ.Light. Така получавате особено силни LED-Matrix-фарове с включено автоматично управление на дългите светлини "Dynamic Light Assist". Освен това, пакетът включва и иновативните динамични мигачи, които показват посоката на завиване посредством анимирана светлинна ивица.

Колела

Бегач на маратон или спринтьор? Гамата от колела ви предлага и двете.

Дискретна или демонстративна, какъв тип е вашата личност? С джантите3) на Golf GTE вие можете по възможно най-добър начин да дадете израз на своята индивидуалност.

Научете повече

LED-фарове за мъгла

Истински High-Lights при лошо време.

Мъгла, силен сняг или дъжд? Предлаганите като опция LED-фарове за мъгла, които са представят в специален дизайн с 5 елемента и са дискретно интегрирани в предната броня, ви предоставят допълнителна светлина. Достатъчно е да ги включите и светът пред вас вече изглежда по различен начин. А Golf GTE придобива още по-характерен вид.

Екстериорно амбиентно осветление

Изглежда наистина добре.

С екстериорното си амбиентно осветление Golf GTE ви поздравява още като го доближите: достатъчно е да задействате бутона за отваряне на автомобила от ключа или пък да активирате системата Keyless Access със Safe-подсигуряване, и фаровете отпред и отзад автоматично светват. Нишите на дръжките на вратите и синята лайстна в предната решетка също са осветени, а вашият Golf GTE ви приветства със специални светлинни анимации, прожектирани от страничните огледала към земята.

Технология

Допълнителен приток на мощ (Boost)

Функция „Boost“ за още повече тяга

Пълна мощност: при активиране на така наречената функция "Boost" електромоторът работи заедно с TSI-бензиновия двигател с директно впръскване на горивото. На практика това означава, че двете задвижвания отдават пълната си мощност  едновременно  и така ви предоставят изключително мощна тяга. Функцията може да бъде избрана в режими "Hybrid/Sport" - така пълният потенциал на вашия GTE е само на един бутон разстояние.

Трансмисия с двоен съединител DSG

Спестете си превключването, не удоволствието

Сядате зад волана и просто подавате газ: трансмисията с двоен съединител DSG със своя проектиран по нов начин управляващ селектор се грижи за удоволствие от шофирането без прекъсване. Предавките се превключват почти без прекъсване на тягата, а кутията позволява дори да пестите гориво. С помощта на селектора просто избирате желаната позиция на трансмисията, която се активира посредством технология Shift-by-Wire. Особено практично в задръстване: С помощта на предлаганата като опция технология Travel-Assist системата ви подпомага при потегляне и спиране.

Електронен блокаж на диференциала XDS+

За да носят завоите още повече удоволствие

Кой би предположил, че сериозно и сухо звучащ елемент като електронния блокаж на диференциала XDS+ ще предизвика толкова искрени усмивки? В Golf GTЕ се случва именно това. Тук XDS+ серийно се грижи за повече динамика, повече сцепление и най-вече за по-спокойно усещане в завоите. Така просредством целенасочени едностранни намеси в спирачната система поведението в завоите става по-спортно, а автомобилът е по-бърз и по-прецизен. Затова и няма нищо чудно, че когато види пред себе си път с повече завои, водачът на този автомобил инстинктивно се усмихва.

Интериор

Интериор

Отвън: расов.
Отвътре: спокоен.

Всички компоненти в интериора на GTE са внимателно напаснати един спрямо друг за постигането на една изключителна спортна атмосфера. Тя започва от педалите от неръждаема стомана, преминава през декоративните апликации и декоративните шевове и завършва в черния таван. LED-амбиентното осветление се грижи за поставянето на ефектни светлинни акценти на точните места. Фактът, че кокпитът залага изцяло на дигиталното бъдеще, личи още от пръв поглед. Тук доминират дисплеи с висока резолюция, голямата част от функциите като например радио, климатик или светлините се управляват от чувствителни на допир повърхности или слайдери. Let`s touch!

Innovision Cockpit

Всичко се настройва към вас

Digital Cockpit Pro в комбинация с предлаганата като опция навигационна система "Discover Pro" може да бъде разширен до Innovision Cockpit. Това означава уголемяване на двата дисплея до 10 инча (25,4 см) и 10,25 инча (26,04 см). На създадения по този начин дигитален ландшафт от дисплеи се изобразяват класически уреди като оборотомер, скоростомер и километраж, но също така и редица други полезни данни в прегледен вид. Така нареченият Home-Screen позволява персонализиране на иконите и функциите, подобно на вашия смартфон.

Серийно Golf GTE е оборудван с Digital Cockpit Pro.

Повече за Digital Cockpit Pro

Топ-спортни седалки и кожен салон

Облегнете се спокойно

Във всяко кътче на интериора цари GTE-атмосфера. Топ-спортните седалки са тапицирани с дълговечен текстил с шарка "Scale Paper", а GTE -дизайнът включва характерни сини акценти в областта на волана и цветни открояващи се елементи на текстилните подови стелки.

Още малко допълнителна елегантност?  Предлаганите като опция меки и фини кожени тапицерии "Vienna" придават върхова атмосфера на интериора. Естественият перфориран материал в черен цвят покрива централните части и вътрешните части на страничните опори на топ-спортните седалки, а декоративните шевове в цвят кристално сиво създават приятен за окото контраст.

Innovision Cockpit

Мултифункционален спортен кожен волан, с Touch-управление и планки за ръчна смяна на предавките

Класическите функционални бутони в Golf GTE са почти изцяло заменени от чувствителни на допир повърхности. Така например климатичната инсталация Climatronic вече се управлява от дигитални бутони и слайдер. Touch-мултифункционалният спортен кожен волан също позволява управление на функциите с върховете на пръстите. В комбинация с интелигентната структура на менютата така вие имате достъп до множество функции. Обратна връзка при докосване под формата на лека вибрация потвърждава всяка зададена команда.

Head-up-Display

Технология, благодарение на която можете да гледате напред

Всички най-важни данни са ви под око и едновременно с това не се налага да откъсвате поглед от пътя: това е голямото предимство на предлагания като опция Head-up-Display във вашия GTE. Част от челното стъкло се превръща в прожекционно поле, на което се изобразяват скоростта на движение, съобщения от асистиращите системи на водача и указания от страна на навигационната система. Самите прожектирани данни се виждат отлично дори при пряка насрещна светлина. В случай че не се нуждаете от дисплея, той лесно може да бъде изключен по всяко време.

Още повече за Golf GTE:

Многобройните възможности за индивидуализация ви дават шанса да създадете свой собствен, напълно персонален Golf GTЕ.

Близка до серийно производство студия. Автомобилът все още не е наличен за продажба.

2) В рамките на възможностите на системата.

3) Серийно нашите автомобили се оборудват с летни гуми.

4) В зависимост от стила на шофиране и необходимостта от електроенергия на вътрешните консуматори, като например климатична инсталация и светлини. По този начин можете да изминавате множество всекидневни отсечки изгодно и най-вече с нулеви локални вредни емисии - ден след ден. 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team