Меню
Затваряне на менюто
Затвори
Цена от (с ДДС)
77.317,-
Мощност на двигателя (к.с.)
200
к.с.
Разход на гориво
5,2
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 136
г/км

Мощ плюс път е равно на удоволствие от шофирането.
Golf GTD.

Мощен и ефективен, без при това да бъде твърде показен: Golf GTD печели точки със своя спортен характер, изключителна увереност и изчистен дизайн, който няма нужда да се натрапва прекомерно, за да привлича вниманието.

 

Новият Golf GTD предлага много акценти. Разгледайте следните три:

Екстериор

Спортно-елегантно излъчване

Още за екстериора

2.0-литров TDI двигател със 147 кВт (200 к.с.)

Мощен. Икономичен.

Още за технологиите

Интериор

Наслаждавайте се на спортен комфорт.

Още за интериора

Екстериор

Екстериор

Дискретен спортен характер

Golf GTD показва недвусмислено своя потенциал - при това съвсем не само с надписа GTD. Той демонстрира спортния си характер със своите мощни брони и предна решетка със структура тип пчелна пита. Елегантната хромирана лайстна, която преминава през предната част и достига до характерните LED-фарове, от своя страна създава един очарователен контраст. Отстрани усещането за динамика се подчертава от снишената каросерия в комбинация с разширените странични прагове. Задната част на Golf GTD се откроява с хромирани накрайници на изпускателната уредба, спойлер в областта на горния ръб на капака и LED-задни светлини.

Колела

Изглежда добре за вас: гамата от колела за Golf GTD.

С коя комбинация от гуми и джанти ще изглежда най-добре Golf GTD е въпрос изцяло на гледна точка. Общото между всички варианти за колела от лека сплав е, че всеки от тях подчертава по ефектен начин спортната натура на Golf GTD.

Научете повече

IQ.LIGHT

Специален акцент за вашия Golf GTD: IQ.LIGHT

Golf GTD разполага серийно с LED-фарове, които с динамичната си форма достигат до калниците, а задницата се доминира от тесни LED-задни светлини. Като опция можете да оборудвате своя Golf GTD с технологията IQ.Light. Така получавате особено силни LED-Matrix-фарове с включено автоматично управление на дългите светлини "Dynamic Light Assist". Освен това, пакетът включва и иновативните динамични мигачи, които показват посоката на завиване посредством анимирана светлинна ивица.

LED-фарове за мъгла

Истински High-Lights при лошо време

Мъгла, силен сняг или дъжд? Предлаганите като опция LED-фарове за мъгла, които са представят в специален дизайн с 5 елемента и са дискретно интегрирани в предната броня, ви предоставят допълнителна светлина. Достатъчно е да ги включите и светът пред вас вече изглежда по различен начин. А Golf GTD придобива още по-характерен вид.

Екстериорно амбиентно осветление

Така автомобилът ви разпознава отдалеч. Вие него - също.

С екстериорното си амбиентно осветление Golf GTD ви поздравява още като го доближите: достатъчно е да задействате бутона за отваряне на автомобила от ключа или пък да активирате системата Keyless Access със Safe-подсигуряване, и фаровете отпред и отзад автоматично светват. Нишите на дръжките на вратите и синята лайстна в предната решетка също са осветени, а вашият Golf GTD ви приветства със специални светлинни анимации, прожектирани от страничните огледала към земята.

Технология

Двигател

Ефективност, която носи удоволствие.

Най-сериозното предимство на Golf GTD се крие под неговия преден капак. Модерната задвижваща технология на Golf GTD се отличава с икономичност, мощна тяга и висока мощност. Неговият 2,0-литров TDI-двигател притежава плътен и спортен звук, както и впечатляваща мощност от 147 кВт (200 к.с.), а максималната стойност на въртящия момент достига до внушителните 400 Нм. Това е идеалната комбинация в случай че шофирате много, а същевременно искате да държите под контрол разхода на гориво.

Трансмисия с два съединителя DSG

Спестява ви превключването, но не и удоволствието

Трансмисията с два съединителя DSG с новия си малък скоростен лост осигурява удоволствие от шофирането без прекъсване. Защото с помощта на тази трансмисия вие преминавате неусетно и светкавично от една предавка на друга, като същевременно дори пестите гориво. Посредством натискане на новия селектор вие избирате съответната позиция на трансмисията, като това става с помощта на технология Shift-by-Wire. Особено практична функция в задръстване: в съчетание с предлагания като опция "Travel-Assist" системата ви подпомага при ускоряване и при спиране.

Електронен блокаж на диференциала XDS+

Така авоите носят още повече удоволствие.

Кой би си помислил, че едно сложно за изговаряне наименование като електронен блокаж на диференциала XDS+ би могло да предизвика толкова искрени и широки усмивки? В Golf GTE се слува именно това. Защото тук XDS+ серийно се грижи за повече сцепление, а с това и за повече усещане за сигурност в завоите. Например едностранния, прецизно дозиран спирачен ефект прави поведението в завои още по-спортно, а автомобилът става по-прецизен и бърз. Затова и няма нищо чудно в това, че още самият вид на път с повече завои предизвиква усмивка на лицето на водача на този автомобил.

Интериор

Интериор

Отвън: расов спортист.
Отвътре: спокоен и комфортен.

Всички компоненти в интериора на GTD са внимателно и прецизно напаснати помежду си, за да създадат идеалната спортна атмосфера. Това започва от изработените от неръждаема стомана педали, продължава през декоративните апликации и характерните декоративни шевове и завършва с черния таван на купето. LED-амбиентното осветление се грижи за поставянето на ефектни светлинни акценти на точните места. Фактът, че кокпитът залага изцяло на дигиталното бъдеще, личи още от пръв поглед. Тук доминират дисплеи с висока резолюция, голямата част от функциите като например радио, 3-зоналната климатична инсталация "Air Care Climatronic" и светлините се управляват от чувствителни на допир повърхности или от слайдер.

Innovision Cockpit

Всичко се настройва към вас

Digital Cockpit Pro в комбинация с предлаганата като опция навигационна система "Discover Pro" може да бъде разширен до Innovision Cockpit. Това означава уголемяване на двата дисплея до 10 инча (25,4 см) и 10,25 инча (26,04 см). На създадения по този начин дигитален ландшафт от дисплеи се изобразяват класически уреди като оборотомер, скоростомер и километраж, но също така и редица други полезни данни в прегледен вид. Така нареченият Home-Screen позволява персонализиране на иконите и функциите, подобно на вашия смартфон.

Серийно Golf GTD е оборудван с Digital Cockpit Pro.

Още за Digital Cockpit Pro

Мултифункционален кожен волан с Touch-управление

Интуитивно Touch-управление

Класическите функционални бутони в Golf GTD са почти изцяло заменени от чувствителни на допир повърхности. Така например климатичната 3-зонална инсталация Climatronic вече се управлява от дигитални бутони и слайдер. 

Touch-мултифункционалният спортен кожен волан също позволява управление на функциите с върховете на пръстите. В комбинация с интелигентната структура на менютата така вие имате достъп до множество функции. Обратна връзка при докосване под формата на лека вибрация потвърждава всяка зададена команда.

Топ-спортни седалки и кожен салон

Настанете се удобно

Във всяко кътче на интериора цари GTD-атмосфера. Топ-спортните седалки са тапицирани с дълговечен текстил с шарка "Scale Paper", а GTD-дизайнът включва характерни сини акценти в областта на волана и цветни открояващи се елементи на текстилните подови стелки.

Още малко допълнителна елегантност?  Предлаганите като опция меки и фини кожени тапицерии "Vienna" придават върхова атмосфера на интериора. Естественият перфориран материал в черен цвят покрива централните части и вътрешните части на страничните опори на топ-спортните седалки, а декоративните шевове в цвят кристално сиво създават приятен за окото контраст.

Head-up-Display

Технология, благодарение на която можете да гледате напред

Всички най-важни данни са ви под око и едновременно с това не се налага да откъсвате поглед от пътя: това е голямото предимство на предлагания като опция Head-up-Display във вашия Golf GTD. Част от челното стъкло се превръща в прожекционно поле, на което се изобразяват скоростта на движение, съобщения от асистиращите системи на водача и указания от страна на навигационната система. Самите прожектирани данни се виждат отлично дори при пряка насрещна светлина. В случай че не се нуждаете от дисплея, той лесно може да бъде изключен по всяко време.

Още за Golf GTD:

Многобройните възможности за индивидуализация ви дават шанс да създадете свой напълно персонален Golf GTD.

Допълнителни функции

Свързаност

IQ.DRIVE

Назад към прегледа
Цена от (с ДДС)
77.317,-
Мощност на двигателя (к.с.)
200
к.с.
Разход на гориво
5,2
l/100 km
CO₂-емисии
0 - 136
г/км

Близка до серийно производство студия. Автомобилът все още не се предлага за продажба.

1) За използването на функционалностите на We Connect е необходимо да имате Volkswagen ID потребителски профил и да влезете в системата с потребителско име и парола. Наред с това трябва да потвърдите и онлайн споразумение между вас и Volkswagen AG . За да използвате функциите през целия заявен период, е необходимо в срок от 90 дни да регистрирате автомобила на адрес www.portal.volkswagen-we.com, за да можете да използвате безплатно услугите за целия период.

2) App-Connect обхваща технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да се намали вероятността от отклоняване на вниманието на водача, по време на шофиране е възможно използването единствено на сертифицирани за целта приложения. Моля също така да имате предвид, че определени приложения не са съвместими с всяка от трите технологии, както и че предлагането на трите технологии e възможно да варира в зависимост от конкретната държава. Информация относно съвместимостта на различните модели смартфони можете да откриете на адрес www.volkswagen.de/mobiltelefon, а в допълнение за Apple CarPlay™ на адрес https://www.apple.com/de/ios/carplay/, за Android Auto™ на адрес https://www.android.com/intl/de_de/auto/ и за MirrorLink® на адрес https://mirrorlink.com/. 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип